Stara Narona

Jedna od autorica našeg bloga me pitala: zašto ne bismo pisali o zanimljivim mjestima koje svakako treba obići, a nalaze se u našoj blizini? Ne moramo uvijek otići izvan Hrvatske, pa pisati o lijepom. Odavno se Slavica  i ja dogovaramo o proširenju putopisa. I Vera, koja je ovo predložila, nas je obećala voditi na tajnovita mjesta . Jedva čekamo.

Za početak, Slavica je obišla Naronu i predstavlja nam je:

Moćna Neretva
Moćna Neretva
Žablji raj
Žablji raj

“Skupila se grupa mala, ali izabrana. Pošli smo na put prema jugu obalom mora, no cilj nam je bio susret sa jednom rijekom. Autobus je skakutao neugodnim zavojima jadranske magistrale, dok je kiša dosadno lupala po krovu, opominjući nas da se s vremenom nije igrati i da nije svako putovanje rezervirano za sunce. Ipak, ja sam znala jednu tajnu: mene na putu uvijek prati lijepo vrijeme. Tako je bilo i ovaj put: čim smo se primakli Pločama, kiša je prestala. Sve ostalo je bilo manje važno, samo neka ne pada. No i sunce nam je bilo blagonaklono, počelo se osmjehivati. U busu nas je bilo 30-tak, a pridružit će nam se i omanja grupa iz Dubrovnika. Putem smo se upoznavali, što na ovakvim izletima ne predstavlja nikakav problem. Svi smo pošli s ciljem uživanja, opuštanja i otkrivanja nečeg novog. Prijateljica Stanka je vesela osoba, spremna na smijeh i pjesmu, pa sam znala da mi zasigurno neće biti dosadno… “

Nastavak pročitajte–> Stara Narona

 

Please follow and like us:

5 thoughts on “Stara Narona”

  1. Kako je divno uronuti u dusu Hrvatske,kad te miluje voda posebno ocaravajuce Neretve,kad ti sas golica lice,kad nepce bude zadovoljno i kad ostaci Antike bude mastu…..

  2. Jos sam nesto otkrila u tom putopisu,odakle moj frend Momic porijeklom ,mozda ni on nezna ,dvije generacije rodjene u Zg,……….

  3. Vera, znala sam da ću Vas potaknuti na komentar. Već ste navikli da se Slavica i ja uvijek držimo dogovora. Sad Vas nestrpljivo očekujem s temom koju ste mi nagovijestili preko FB… 🙂
    Urednica

  4. Vera, divno što si našla zanimljivosti i u ovom skrivenom selu u delti Neretve.
    @slakal,Vera se drži svog obećanja, još malo pa će nas zadiviti sasvim neobičnom temom 😉

Comments are closed.

Scroll to Top