Milano

 

Jedna večer u Milanu

Autor: Vesna M.

Savini

Savini

Kao studentica sam uvijek putovala vlakom. Kada se nema novaca, čovjek pokazuje nevjerojatnu domišljatost i izdržljivost. Moja putovanja su se otprilike svodila na ovo: noć u vlaku da se uštedi na hotelu, tuširanje na željezničkoj stanici, prtljag u gardarobu i idemo u grad. Cijeli dan pješačenje po gradu (malo da se uštedi na prevozu, malo da se više vidi i obiđe, i ono što nije turističko), a kada padne mrak, idemo dalje.

Milanska katedrala

Milanska katedrala

Tako je tada bila i moja posjeta Milanu, stigla u sedam ujutro, taman na vrijeme za prve jutarnje brioše, i pješačenje po ulicama Milana do iznemoglosti.

Ovaj put, više spontano nego planirano, stižem u prve večernje sate, baš u vrijeme kada se svi vraćaju s posla, nije loše, mi prema centru, svi ostali iz centra. Parkiramo u garaži nekih 500 m od katedrale, za jedan euro po satu, poredeći sa prosječnih 2,5 eura u Stuttgartu povecava nam se osjećaj ushićenja i ljubavi prema Italiji.

Do katedrale lagano pješke, uz put kupujemo Italijansku kopu, peccorino sir i svježe kifle, osjećamo se kao turisti. Bijeli mramor katedrale sija u noći. Katedrala se počela graditi u 14. stoljeću, zavrsena u 19., valjda i to samo govori o njenoj veličanstvenosti. Kažu da sa vrha katedrale, koji je 150m, se vidi ne samo cijeli Milano, nego i Alpe. I stakleni križ Galerie Vittorio Emanuele II, naše sljedeće stanice. Galerija je salon s luksuznim trgovinama i restoranima.

Philip s mamom ispred Prada.jpg

ispred Prada

Fantazija u bijelom

Fantazija u bijelom

šeširi u Milanu

šeširi u Milanu

Umjesto mojih riječi, ovdje mnogo više govore slike, fantazija u bijelom, crvenom, u bojama svijeta, rukavice, kravate, tašne, Prada i Vuitton, ne zaboravite baciti i pogled na sliku sa cijenama, sitnica, zar ne? 🙂

Cijena torbi Louis Vuiton

Cijena torbi Louis Vuitton

LV torbe

LV torbe

rukavice

rukavice

Kroz pasaž galerije izlazimo na Teatar La Scala.

Već odavno pokušavam nabaviti karte za La Scalu. Prošli put najjeftinije su bile 120€, ipak malo previse za moj ukus i džep. Ovaj put pokušavam igrati na sreću, idemo do noćne blagajne, last minute tickets. Nikada nisam igrala loto. Uvijek živim u ubjeđenju da nemam sreće, sada mi je žao sto na taj dan nisam pokušala i loto. Jer, karata ima, po cijeni od 5€, za koncert Maurizia Pollinija, nosioca Grammy Award 2007 za najboljeg instrumentalnog izvođača.

Evo malo uživanja i za vas: http://www.youtube.com/watch?v=6cxkLZoEFEk

kristalni luster u Milanskoj La Scali

kristalni luster u Milanskoj La Scali

kraljevska fotelja

kraljevska fotelja

La_ Scala, impresivna, povijest ispisana, meni oči širom otvorene, osjećam se kao mala djevojčica pred božićnom jelkom i poklonima. Srećom, Philip je tu, komentar: wow, mama, koliki luster i svjetla, to je čisto rasipanje energije. Neka žive naša djeca 🙂 Save the planet!

Večer završavamo uz pizzu i vino (za one koji ne voze :-)), gotovo ponoć.

 

  No Responses to “Milano”

 1. Vrlo neobično! Dokaz kako i jedno zanimljivo veče može izazvati bujicu osjećaja koje pretočene u riječi ostave jak dojam na čitaoca. I super ideja za last minute.

 2. Mene je Maurizio doveo na rub suza, kad sam ga poslusala kako svira. Zadnji komad koji sam odsvirala u Muzickoj je bas bio Chopin, samo drugi Nocturno, Op.9 No.2 u g-molu.
  Nisi to mogla znati, autorice? Ili jesi?

 3. Nisam znala za Chopina i tebe, ali tako se u zivotu krugovi zatvaraju na neobicni nacin 🙂

 4. Samo da znas, blog je u subotu dozivio “najprometniji” dan, preko 300 posjeta. Milano je bio jako zanimljiv citateljima.

 5. Sretan rodjendan razigrana i uvijek nasmijana prijateljice 🙂
  Kalina

 6. Bas lijepo u novom izdanju

 7. Vesna, malo si zbunila čitatelje, pa ću kao urednica pojasniti: ‘Jedna večer u Milanu’ je dobila novo izdanje na našem novom site-u: http://putopisi-travelog.com

 8. Baš sam se pitala što mi je to promaklo oko Milana.
  Idem čitati na novom site-u!
  Već sam vidjela da tamo ima puno lipih stvari 🙂

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: