Činđi Alpabama

 

Činđi Alpabama…

Autor: Anton

Da, dobro ste pročitali…koji se k*** se čudite? Što ne učite jezike…?”Činđi Alpabama” na maorskom jeziku znači ovo…”Učinili smo đir po Alpama s rođacima iz Alabame”. Ne vjerujete? Probajte google translator pa vidite!

Činđi Alpabama

Činđi Alpabama

Grupa rođaka iz Alabame

Grupa rođaka iz Alabame

Prošle godine moj afrički brat Polomljena Noga zvao me da mu pomognem s malom grupom rođaka iz Alabame. Otac Dale, sin Shawn i njihov zajednički prijatelj Anuk došli su u par dana provozati najljepši dio zemaljske kugle. Dalmaciju.

Tu je par slija s njihove prošlogodišnje vožnje…

Prošlogodišnja slija

Prošlogodišnja slija

U magli

U magli

Nije zmaj izdržao da uz štake ne odradi dan s nama…

Zmaj sa štakom

Zmaj sa štakom

Tako smo malo bauljali okolicom…

Bauljanje okolicom

Bauljanje okolicom

Brzaci

Brzaci

Ekipa u pokretu

Ekipa u pokretu

Spomenik

Spomenik

Uživamo u vožnji

Uživamo u vožnji

Penjemo se

Penjemo se

Imamo i promatrača

Imamo i promatrača

Spremni za start

Spremni za start

…sve do dana kada je Dale odlučio osjetiti Dalmaciju u svoj svojoj punoći. Ramenom. Bilo je to kod parkiranja, doslovno na mjestu, ali je neka okoramena koščica bila slabijeg vara. S izvora Graba odveli smo se u jednu gradsku polikliniku gdje smo fino balkanski, preko reda, odradili rendgen i dva pregleda kod najboljeg ortopeda okolice koji nas je, onako u odijelima, dočekao riječima…”Dobrodošli dragi donatori!”. Sve je to, skupa s rendgenom, trajalo nekih pola sata i isto toliko dolara što je naše američke rođake zaprepastilo. I šokiralo. Pozitivno, naravno. Cifre i vremenski period koji su oni spominjali u identičnom scenariju na njihovom teritoriju bolje zaboraviti što prije.

Uglavnom, pukla je nekakva koščica, što Dale-a nije odvratilo od nauma da odvozi još jedan dan s nama. Laganini. Skrpit će on to kad se vrati doma…to je naš “Taf gaj from Alabama!”

Ajmo jednu za Dale-a!

Ajde…nek prizna ko je probao ono s google translatorom?

Dečki su se zadovoljni vratili kući, pokrpili kosti, te nas obavijestili kako dolaze i ove godine. Pojačani. S jednim kirurgom, čuli su za Alpe…pa bi malo do tamo. I okolo. U sedmom mjesecu. Nije baš moje vrijeme, sezona na vrhuncu, borba teška…odustajem na prvu. Međutim, rođaci neće ni da čuju. Pristajem na drugu. Uz plan B. i jednu krasnu osobu koja me pokrivala tih nekoliko dana…cmokich…

Svjetiljka

Svjetiljka

Polazak usred sezone ima jednu prednost…tu je naš veliki rođak i prijatelj Boda. Gospodin i rejser…najveći Nijemac u Južnoj Africi i najveći Južnoafrikanac u Njemačkoj. Tko je čitao moje priče s juga, upoznao je Bodu.

http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,231595.0.html

Gdje je nestao čovjek

Gdje je nestao čovjek

Prijatelj Boda

Prijatelj Boda

Boda ima i novost za nas.
Kaže…”Jedna se moja prijateljica odlučila pridružiti našoj grupi. Šta mislite o tome?”
“Nije problem”…nas dvojica ćemo u glas…”ako imaš volje voziti u dvoje.”
“Zašto u dvoje”…na to će Boda…”pa dama vozi sama!”
“A dobro”…nevoljko ćemo mi…”jel zna da vozi?”
“Pa onako”…kaže Boda…”vozila je jednom davno i nekakvu utrkicu.”
“Koju?”…pitamo nezainteresirano.
“Isle of Man.”
Šutimo.
“I završila.”
I dalje šutimo.
“I nema prste na ruci od kvačila. Samo mali.”
Mi i dalje šutimo.
“I ima pogrebno preduzeće. I još jedno za dizajn interijera.”
Meni se više ne šuti…”Daj Boda ne seri!”

Međutim…sve ovo gore je istina. Margareta je jedina od braće i sestara odlučila nastaviti pogrebni biznis svog oca, te je sa šesnaest godina izgubila prste lijeve ruke na stolnoj pili. Unatoč svemu naučila je posao, usput završivši studij arhitekture, te je u jednom periodu života upoznala našeg Bodu koji je vozio utrke i radio kao instruktor vožnje. Svidjelo joj se. Ostalo je povijest. Desetak godina radila je kao test vozač i instruktor za njemački motorrad…odvozila Isle of Man…padala i dizala se. To je naša Margareta.

Palac gore

Palac gore

Amerikanci se pojačali. Ove godine i Steve je tu. Kirurg. Uho, grlo, nosić. Znači…kad opleteš, a dišeš, tu je Steve da krpi…kad lizneš, a ne dišeš,…eto Margarete da uzme mjeru. Ideala.

Od ostalih…Dale je farmer i vlasnik dućana s građevinskim materijalom, Shawn je sportaš, ragbijaš, instruktor skijanja, a Anuk trener tenisa na Alabama univerzitetu. Veliki gospodin. In his country they also say Polako. Ima ritam svoje Šri Lanke.

Amerikanci su se pojačali

Amerikanci su se pojačali

Plan imamo. Ivanova pozadinska ekipa složila je rutu od sedam dana. Istra, Slovenija, Dolomiti, Austrija, Samobor, Banja Luka…i nizbrdo kroz Bosnu doma. Četiri vodiča na četiri vozača. Pa ko to ima!

Mul

Mul

U Senju izlazimo na cestu…pokažem Shawn-u da izleti prvi…on zaboravi na svoje kofere, izbije mog lijevog i odradi piruetu s motorom. Sreća pa je rodjo u golfu trici uspio stati. Nismo baš počeli najspretnije. Njegov smo ispravili, mom je napukao prihvat, pa smo gurtnom riješili stvar.

Dečki su inzistirali da mi kupe novi kofer, što su i ostvarili, pa je novi nedavno izašao na cestu. O samoj razradi kofera više možete pročitati ovdje…

http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,144387.msg4516399.html#msg4516399

Dva dana smo spavali u Opatiji…bauljali Istrom, odlično jeli, još bolje pili, bili na koncertu Žaka Houdeka i posjetili u Rovinju dečka iz Zagorja kojeg Anuk trenira tenis na fakultetu u Alabami.

Masline i loza

Masline i loza

Dogovor

Dogovor

Bolje od najkvalitetnijeg asfalta

Bolje od najkvalitetnijeg asfalta

AurA

AurA

Afro, Dale, Steve i Shawn su na XT660R motorima, Anuk je izabrao KLR 650…Margareti smo dali F650 zbog najmekšeg kvačila, a Boda i ja ne biramo. Mi znamo šta valja.

Sve je spremno

Sve je spremno

Istra je predivna, kao i uvijek kad se voziš motorom, a doma imaš posla za popi***…

Idemo se kupat

Idemo se kupati

Istarska ulica

Istarska ulica

 Kesteni, krovovi i Istarska brda

Kesteni, krovovi i istarska brda

Radno mjesto iz snova

Radno mjesto iz snova

Kad šef smjene objašnjava…sluša se…

Šef se mora slušati

Šef se mora slušati

Anuk u naletu…

Anuk

Anuk

I tako…

Još da ima motor

Još da ima motor

Još malo i evo motora

Još malo i evo motora

…iđemo dalje za koju sekundu…[:]

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: