I za kraj – komentar hrane u Americi

 

Autor: Anton

Once upon a time…

 Aj prokomentiraj hranu još malo. Ti kao Dalmatinac. U čemu je razlika. Bio tamo 10 mjeseci pa me baš zanima u čemu je po tebi razlika.

Hamburger

Hamburger

Baca na Mexicanu

Baca na Mexicanu

Pržena panceta

Pržena panceta

Svega po malo

Svega po malo

Ovo bi trebale biti lazanje

Ovo bi trebale biti lazanje

Ovo oni jedu najčešće. To je činjenica. Meni to nije hrana. Kao Dalmatincu, pogotovo. Mislim da mi imamo jedan jedini McDonalds. U Splitu. Koji na žalost dobro radi. Ali je još uvijek jedini.

Hrana mi je jako bitna. Volim jesti. I jedem. Gustam probat nešto novo. Mislim da je malo kuhinja koje nisam probao. Kao što sam napisao gore, u Americi imaš stvarno sve. Sve kuhinje svijeta. Pogotovo u velikim gradovima. Ali ono što valja košta jako, jako puno. Ne mogu si oni to priuštiti. Zato većina jede ovo poviše. Barbique je vrh. Puno je i loših kopija talijanskih restorana. Ako bih istakao nešto što je dobro od te njihove “prosječne” kuhinje, to su definitivno rebarca. Svinjska, namazana onim slatkim sosom. I pite. Ona od jabuka posebno. Vruća, s kuglom vanilije poviše.

U manjim mjestima još se nađe i jela sličnih našim sarmama, onda onog njihovog mixa s raznim povrćem. Al’ je toga sve manje i manje. Većina stvarno živi na ovim gore stvarima ili na onim polugotovim jelima izloženim u vitrinama WalMarta. Tako je lakše.

  One Response to “I za kraj – komentar hrane u Americi”

  1. Moje iskustvo s kuhinjama svijeta je da je tipicna americka hrana medju najgorima. Porcije su ogromne i uglavnom bezukusne, buduci da je gotovo sve genetski modificirano. Nemoguce je ista jesti bez rasnih umaka i “dressinga”, koji su kemija sami po sebi. Uz sve to, stavljaju previse soli i secera i tko zna kakvih drugih kemikalija da bi ljudima poremetili osjecaj sitosti i nastavili jesti ogromne kolicine grane. Nije cudo da se vise od 50% americke populacije smatra pretilom.

    Kako Anton rece, postoje i fantasticni restorani kojih se ne bi postidio ni Pariz, ali su toliko skupi da samo rijetko to mogu priustiti. Npr. steak sa dodacima kosta barem 500 kuna. Vecera za dvoje uz casu vina i desert ce vas olaksati i za 2000 kuna.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: