Disney World – prvi dio

 

Autor: Ehli M.

Disney World – Gdje snovi postaju stvarnost!

 

Ehli & Mickey

Ehli & Mickey

Ljubav moje kćeri prema plesu odvela me na mnoga mjesta po Americi, koja možda nikada ne bih imala priliku posjetiti da se u njima nisu održavala plesna natjecanja u kojima je Lea sudjelovala. Na naše veliko zadovoljstvo, ovogodišnja plesna sezona kulminirala je finalnim natjecanjem u najvećem zabavnom parku na svijetu – Disney World na Floridi, koji s ponosom promovira u svom motu da je mjesto „gdje snovi postaju stvarnost“.

Disney World

Disney World Entrance

Disney World  se nalazi u blizini grada Orlando, u centralnom dijelu Floride. Dan prije polaska na natjecanje, Ameriku je zahvatila jedna od najvećih snježnih oluja u zadnjih tridesetak godina. Sa zebnjom smo očekivali naredni dan, da vidimo hoće li let iz Grand Rapidsa za Orlando biti otkazan. Priroda je izgleda bila na našoj strani, tako da je vesela družina iz Michigana (Lein srednjoškolski plesni tim, dva trenera i nekolicina roditelja) nakon dva i pol sata leta sletjela na sunčanu Floridu. 

Disney Magical Express

Disney Magical Express

Ako odsjedate unutar Disney World kompleksa, što je bio naš slučaj, na aerodromu vas čeka Disney’s Magical Express, čiji će vas udobni bus odvesti do željenog resorta. Vožnja traje oko četrdesetak minuta, za vrijeme koje, na videu iznad svakog para sjedišta, imate priliku vidjeti što vas čeka u tom veselom i šarenom svijetu, gdje mašta nema granica.

NDTC Celebrity Hall

NDTC Celebrity Hall

NDTC EKHS Jazz

NDTC EKHS Jazz

 Organizator NDTC natjecanja (National Dance Team Championship) je UDA (Universal Dance Association), čiji nas predstavnici čekaju po silasku s busa ispred natjecateljskog centra Celebrity Hall – nije nedostajao ni crveni tepih J. Tim i treneri prolaze kroz obaveznu registraciju, nakon koje se čekiramo u Disney’s All-Star Resorts, koji se sastoji iz 3 tematska resorta: Sports, Music i Movies. Nas je zapao Music.

All Star Music Broadway

All-Star Music Broadway

All Star Music Guitar Pool

All-Star Music Guitar Pool

All Star Music Rock Inn

All-Star Music Rock Inn

All Star Music Room

All-Star Music Room

All Star Music

All-Star Music Entrance

         All-Star Music resort čini nekoliko paviljona, svaki od njih simpatičnom i vedrom dekoracijom dočarava vrstu glazbe čije ime nosi. Tim i treneri su dobili sobe u Rock Inn, a mi roditelji u obližnjem Broadway i Country Fair. Postoje još Jazz Inn i Calypso. Zajednički prostor ima dva bazena, jedan u obliku gitare a drugi u obliku klavira. Nevjerojatno je kolika se pažnja posvetila čak i onim najsitnijim detaljima – od nota po pločniku, do ručnika smotanog u obliku Mikijeve glave!

 Disney World kompleks ima 4 zabavna parka: Magic Kingdom, Animal Kingdom, Epcot i Disney Hollywood Studios. To su mjesta gdje ćete bez obzira na godine osjetiti da je cijeli svijet vaš, gdje vam se čini da uvijek možete vidjeti i učiniti nešto novo, nešto drugačije. Između parkova prostiru se redovi visokih palmi, jezera, golf igrališta, te brojni resorti. Sve savršeno povezano Disney transportom, od buseva, preko vlakića, pa sve do trajekta.

 Sva ta silna čarolija naravno i košta. Cijena jednodnevne ulaznice za samo jedan park za odraslu osobu je $87. Ako živite na Floridi, onda je neznatno manje. Bez obzira na cijenu, Disney World godišnje posjeti oko 17 milijuna ljudi! Ja im skidam kapu za originalnost, uslužnost i poslovnost uopće. Kako god da odgajate vaše dijete, na kojim god vrijednostima insistirate pri odgoju, vjerujte mi da je čudesan osmijeh koji na dječjem licu izazove susret sa Pepeljugom ili Mikijem… ili pak bilo kojim drugim karakterom iz Disney svijeta. Čak i kod one malo starije djece, iz šezdeset i neke 🙂

 Nama je ovog puta kašika upala u med, jer su svi natjecatelji + familija imali specijalan popust preko UDA. Za 4 dana boravka imali smo tzv. „park hopper“ ulaznice, gdje u jednom danu možete posjetiti svaki park onoliko puta koliko vam je volja tj. koliko vam noge izdrže J Upotreba „hopper“ ulaznice me još jednom uvjerila kako Disney ništa ne prepušta slučaju. Baš mi je bilo interesantno kako na ulazu koriste „fingerprint scanner“ tehnologiju (elektronski otisak prsta), da se ne bi više osoba moglo služiti jednom ulaznicom.

Downtown Disney

Downtown Disney

Downtown Disney - Lego

Downtown Disney - Lego

 Postoji i dio Disney Worlda za koji vam ne treba ulaznica, a također ima mnogo zanimljivih stvari za ponuditi. To je Downtown Disney, mjesto što obiluje restoranima, noćnim klubovima, dućanima i drugim solidnim zabavnim sadržajima. Između ostalih tu su poznata imena kao Rainforest Cafe, Planet Hollywood, House of Blues itd.

ESPN

ESPN

ESPN Entrance

ESPN Entrance

ESPN NDTC Stage

ESPN NDTC Stage

Sportski kompleks ESPN Wide World of Sports, u kom je održano NDTC natjecanje, također je u sklopu Disney Worlda. Sastoji se od 9 dvorana / terena, gdje se održavaju razna sportska natjecanja, kako amaterska tako i profesionalna. Kompleks je usko povezan sa ESPN sportskim TV kanalom, čiji je vlasnik Disney kompanija. Lein plesni tim se natjecao u Jostens dvorani. 

 

U sljedećem nastavku, Magic Kingdom i Animal Kingdom.

 

 

 

 

  3 Responses to “Disney World – prvi dio”

  1. Jedva cekam nastavke!

  2. ovo je predobro.. super.. i slažem se, njihova orginalnost je za svaku pohvalu.. tamo kao da si u bajci, doslovno..

  3. Nadam se da nastavci nece iznevjeriti 🙂

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: