U Konavlima

 

Autor teksta: KMM

Autori slika: Iv, Micho, Mary II i KMM

 

Konavoske lutke

Konavoske lutke

Meni

Meni

S vremena na vrijeme ekipa iz bivše firme se odluči okupiti i malo proveseliti. Prije to nikako nisam propuštala, jer je uvijek bilo dobro i zabavno, ali zadnjih nekoliko godina nisam nalazila čuvara za potomke. Ovaj put, baka servis je bio tu i sva raspoložena, odlučila sam im se ponovo pridružiti.

Izabrali su jedno mirno i tiho mjesto – Popovići, u Konavlima. Antonio i Iv su bili organizatori.

Rasporedili smo se po autima i krenuli na odredište. Odmah u startu, čim se krenulo,

pozitivna energija se širila , a dobre vibracije osjećaju na daljinu. Kako se vozimo i pričamo, osjećam kako se problemi „bacaju kroz prozor“.

Stigli smo prvi, Nina, Micho i ja, ali nismo imali pojma gdje je kuća, buduća konoba, u kojoj će biti večera. Ugledala sam auto bivših direktora – i za njima.

Staza prema stijenama

Staza prema stijenama

Konavoske stijene 2

Konavoske stijene 2

Slijedili su pozdravi i prijedlog za obvezni obilazak čuvenih Konavoskih stijena i skrivene plaže. Skoro je padao mrak, a mi se stazom uputili prema liticama. Nevjerojatno kako iza tako lijepog zelenila slijedi litica. Kao u crtanim filmovima – Ptica Trkačica i Kojot uvijek dođu na takvo mjesto i …

Zalazak

Zalazak

Imota i Micho na stazi

Imota i Micho na stazi

Bila sam očarana. Izvukla sam fotoaparat i krenula slikati – kakav zalazak sunca, kakva priroda… neopisivo riječima.

Skrivena plaža u mraku

Skrivena plaža u mraku

Konavoske stijene

Konavoske stijene

Žalila sam što Iv nije stigla malo prije, jer je ona imala odličan fotoaparat. Nema veze, naša mala grupa je išla do mjesta odakle se mogla vidjeti čuvena plaža. Prvo sam stala kao ukopana – odavno nisam vidjela nešto tako čudesno, a ljupko i skriveno od očiju.

Iv, Zox & Imota

Iv, Zox & Imota

Imota i Mihaela

Imota i Mihaela

Vratili smo se pred sami mrak. Stižu Iv i Mary. One su malo zakasnile, ali su se po mrklom mraku zaputile strmim putem – hrabrice. Imota, kao pravi džentlmen, ih je čekao kako se ne bi vraćale same do konobe. Ipak ih je malo uplašio bacajući kamenčiće i zakašljavajući se.

Lutke

Lutke

Konoba

Konoba

Meni je i ovo bilo dovoljno. Već bih mogla doma – upila sam ljepotu trenutka. 🙂

Priznanja

Priznanja

Abak

Abak

Produžili smo do okupljališta – tamo Zox, Mihaela, Antonio, Mary II… priči nikad kraja. Kad smo ušli u konobu, samo smo škljocali foto aparatima. Puno detalja za snimanje. Malo su slikali Zox, malo Mary, malo Iv.

Ponuda pića

Ponuda pića

Domaćin Vlaho

Domaćin Vlaho

Ljubazni domaćini gospar Vlaho i gospođa Kate su nas poslužili rogačušom, višnjevačom i orahovicom. Probala sam rogačušu na preporuku Mihaele i stvarno je bila odlična.

Grožđe i smokve

Grožđe i smokve

  No Responses to “U Konavlima”

  1. …kratko,simpaticno,i posebno otkrivena jos jedna,medju tisucama domacih ,ljepota,ljepota na koju te slucajni ili namjerni putnik upozori,hvala na pogledu na prekrasnu plazu i konavoske litice…

  2. Vera,
    Stvarno je pogled krasan. Moram specijalno poći snimiti samo litice i plažu. Tako me privukao kratkotrajni susret s njima, šteta što se prebrzo smračilo 🙁

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: