Recepti – Rusija

 

1. Ruska torta

Ovaj recept je mama dobila od svoje prijateljice i miriše na djetinjstvo. Mi, djeca, smo uvijek tražili da nam se za rođendan napravi ruska torta. Nikad nije ostalo za drugi dan. Svakako pročitajte opise slika, jer oni prikazuju koliko je slasna. Mora se osmisliti cijeli scenarij kako bi projekt slikanja uspio. Mislim da bi najzanimljiviji dio bilo snimanje kamerom nas troje oko torte, ali bilo je kasno – torta je bila sve manja i manja…

Ovaj recept  je najava za sljedeći putopis.

ruska tortaruska torta 

brzo se jedebrzo se jede 

Sastojci za kore:

8 jaja

8  velikih žlica šećera

8 velikih žlica mljevenih oraha

6 velikih žlica mrvica

Priprema:

Sve mjere prepoloviti i peći iz dva puta kore. Umutiti žumanjke sa šećerom. Posebno umutiti bjelanjke. U posudu s žumanjcima dodavati naizmjenično orahe, umućeni snijeg od bjelanjaka i mrvice. Postaviti papir za pečenje na dno oblika za torte (24 cm), a rubove blago nauljiti i svaku koru peći  po 20 ‘ na 180°C.

Sastojci za fil:

1 margarin za kreme /maslac

8 velikih žlica mljevenog šećera i jedan samljeveni vanilin šećer

14 dag mljevenih oraha

2 rebra smekšane čokolade (od 100g)

2 velike žlice ruma

Priprema:  Razmekšani margarin/maslac  pomiješati sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati orahe i čokoladu i rum. Izmiksati da se dobije jednolična krema.

Svaku koru prerezati na pola i razdijeliti  kremu na 5 dijelova. Premazati prvom petinom prvu koru, pa drugu i treću. Za četvrtu koru treba više fila (2/5), jer se torta namaže ovim filom i okolo.  Ukrasiti tortu i staviti je na hlađenje preko noći.

U slast!

2. Micho je poslao link na recept jela koje je dobro zapamtio u Rusiji – boršč.

http://www.coolinarika.com/recept/domaci-borsc-s-vegetom

(Izvor: www.coolinarika.com)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: