Kreta

 

Autor: Tanja Ž.

Kreta je prelijepa. Ja sam bila u jednom malom mjestu koje se zove Sisi, a udaljeno je od glavnog grada Irakliona oko 30 km. To je  mjestašce puno kafića i malih trgovina. Cijelom dužinom obale su pješčane plaže pune hotela.Najviše sam se iznenadila što su skoro svi hoteli puni u ovo doba. Ne možeš proći pored praznog restorana ili kafića. Plaže su prepune kupača. Kada odeš na plažu tako te smiruju valovi koji udaraju o obalu da bih ih mogla promatrati cijelu vječnost. Sunce prži, a vjetar pirka. Jednostavno ostaneš bez daha. Oduševljena sam klimom koja vlada u ovo doba. Temperatura je oko 20 stupnjeva tako da se može kupati. Jedina mana je što nema autobusnih linija tako često tako da moraš iznajmiti motor ili auto. Ali i to ima nekih prednosti. Možeš ići gdje hoćeš i ostati koliko hoćeš i vidjeti sve ljepote oko sebe.

Kao što sam rekla, glavni grad je Iraklion koji broji oko 120 tisuća stanovnika. To je i lučki grad. A tek kada dođeš na aerodrom sve vrvi oko tebe. Vidiš užurbane turiste koji izlaze iz aviona i žure prema autobusima gdje ih čekaju turistički djelatnici koji vrlo detaljno objašnjavaju gdje trebaju ići. Grci su vrlo ljubazni i susretljivi. Najviše turista je iz Njemačke, a ima ih dosta i iz Rusije i Češke. Bila sam iznenađena koliko ljudi iz bivše Juge tamo radi.

  5 Responses to “Kreta”

  1. Slucajno znam da je Tanja zenska jedinka mladog bracnog para, koji je uzivao u ljepoti
    malog dijela Krete. Ocekujem kako ces, Tanja, u sljedecem putopisu s mnogo vise rijeci
    i slika docarati dojmove sa svog buduceg putovanja.

  2. Bas mi je drago da se nasa lista autora polako prosiruje. Kreta izgleda kao mjesto koje moram posjetiti. Sad, nakon sto je Tezej pobijedio Minotaura, cini mi se da je mjesto sigurno za turiste.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: