Južna Amerika

 

Južna Amerika – Popis putopisa

Južna Amerika je veliki izazov od davnina. Naša ekipa autora koja je boravila u njoj nije velika, ali su putopisi vrhunski. Zahvaljujemo posebno Kapetanu koji je napisao Americu Latinu, kao i Pacifik i Čile. Ivana je bila mjesec dana u faveli Rija, a Arjana u Rio de Janeiru turistički.

‘…Tri smo dana plovili direktno na jug uz čileansku obalu. Vrijeme je postajalo sve lošije i valovi sve veći. Trećeg dana smo se uvukli u kanal i tako skoro cijeli dan navigali izmedju otoka i hridi do ulaska u “Estrecho Magallanes” iliti Mageljanov prolaz…’

“…Rio de Janeiro ili u prijevodu s portugalskog Siječanjska Rijeka, po mom, ali i po mišljenju mnogih putnika, jedan je od najljepših gradova na svijetu…”

“…Kad sam vidjela Rio iz zraka i gledala minute koje je odbrojavao monitor, učinila sam ono što sam rekla napraviti kad budem prvi put u Riu – zapjevala glasno pjesmu ” Samba do aviao” mog dragog, najdražeg Toma Jobima…”

“…S jedne strane, drago mi je da se moja idealizirana slika Brazila promijenila. Od romantizirane verzije općeg mjuzikla sambe i capoeire po ulicama, plaža, šarenila, egzotičnih živinica, prekrasnih ljudi svugdje i predivnog jezika, doći na jedno mjesto obojano realizmom i naturalizmom zapravo mi je otvorilo skroz drugu dimenziju Brazila, za koju sam znala da je tamo, ali kad to doživiš, drugačije je o tome i pričati i razmišljati…”

“…Po putu sam htio fermati na jednom od bezbrojnih školja u Pacifiku i iskrcati Nenota i pet-šest članova posade kako bi zabili našu Mitsui zastavu na vrh školja, u stilu Amerikanaca prilikom iskrcavanja na Iwo Jimu. Međutim, to mi je propalo jer nam London nije odobrio stajanje i sitne poslove u makini…”

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: