Disney World – drugi dio

 

Autor: Ehli M.

 

Disney World:  Magic Kingdom i Animal Kingdom

  

Magic Kingdom

Magic Kingdom - Mickey Flowers

Mickey Flowers

Magic Kingdom - Disney Mickey

Disney & Mickey

   Magic Kingdom  je park od kojega je 1971. godine sve počelo – prvi otvoreni park u sklopu Disney Worlda. Park je izgrađen po uzoru na već postojeći Disneyland u Anaheimu, California. Čini ga 7 područja (lands): Main Street, Liberty Square, Toontown, Fantasyland, Adventureland, Frontierland i Tomorrowland. Cijelim prostorom dominira Pepeljugin dvorac, za razliku od Disneylanda u kojem je Trnoružicin dvorac – vrlo važan detalj ako ste roditelj ženskog djeteta ;). Ispred dvorca, koji je zaštitni znak parka, je čuvena tribut skulptura od bronce – Walt Disney i Mickey. Svuda okolo vješto oblikovani zeleni topiari najpoznatijih Disney junaka, a na samom ulazu cvjetni vrt, zasađen tako da kombinacijom boja čini Mikijevu glavu.

Mjesto gdje se bajka pretače u stvarnost obiluje vožnjama, predstavama, paradama, dućanima i raznim drugim atrakcijama. Da sve to probate, vidite i obiđete treba vam najmanje jedan dan, jer u Magic Kingdomu osim likova iz bajki vladaju i nezamislive gužve. I tu nam se posrećilo – Disney World je dvije večeri, nakon regularnog radnog vremena, ostavio jedan park otvoren nekoliko sati samo za NDTC natjecatelje. Prvu večer je to bio baš Magic Kingdom. 

Magic Kingdom - Fireworks

Fireworks

Magic Kingdom - Castle

Castle

Magic Kingdom - Mickey Minnie

Mickey & Minnie

Stigli smo tu večer pred samo zatvaranje za regularne posjetitelje. Bajka ne bi bila bajka da čak i obično zatvaranje parka ne bude bez sretnog završetka – veličanstveni vatromet iznad Pepeljuginog dvorca! Kulminacija vatrometa je bilo pojavljivanje sićušne vile iz Petra Pana, Zvončice, koja je nebo prošarala čarobnom srebrnom prašinom. 

U ovo kraljevstvo fantazije, u kojem svi njegovi stanovnici žive sretno, po prvi put sam zakoračila kada je Lei bilo dvije godine. Dosta toga čini se isto, a opet drugačije. Moje veliko dijete više ne treba mamu da je drži za ruku dok se vozi na Dumbo vrtuljku ili vrti u Mad Tea Party šalicama. Nekada se plašila da je Petar Pan povede nebeskim jedrenjacima u Nedođiju, a sada s nestrpljenjem očekuje Space Mountain vožnju unutar Tomorrowland! Space Mountain je „roller coaster“, ili ti – moja noćna mora 🙂 Izbjegavala sam ih sve do sada na razne moguće načine, ali na Leino navaljivanje (i cijelog tima) što ću drugo  – nego popustiti. Kuda svi Turci, tu i mali Mujo! Lansiranje do vrha svemirske planine sam podnijela manje-više solidno. Sunovrata i svih okreta koji su slijedili, dok smo u mrklom mraku izbjegavali crne rupe i meteore, se sjećam kroz maglu. Oči sam otvorila tek kada sam bila sigurna da je sve prošlo 🙂 I taman kada sam pomislila da je gotovo, slijedile su (sve gora od gore) Splash Mountain, pa Big Thunder Mountain, a kako nije bilo puno čekanja u redu – sve po nekoliko puta… 

Animal Kingdom

Animal Kingdom

Animal Kingdom

Animal Kingdom - Alligators

Alligators

Animal Kingdom je najnoviji park u Disney Worldu. Otvoren je 1998. godine i trenutno je, po površini koju zahvata, najveći Disney park u svijetu. Ovo ogromno životinjsko kraljevstvo je koncipirano tako da životinje iz cijelog svijeta unutar parka žive u svojim prirodnim staništima. Unutar parka se možete odlično zabaviti, a usput i naučiti dosta toga o životinjskom svijetu.

Animal Kingdom - The Tree Of Life

The Tree of Life

Animal Kingdom - Upside Down Tree

Upside Down Tree

Animal Kingdom - Expedition Everest Ride

Expedition Everest Ride

Zaštitni znak parka je The Tree of Life  (Drvo života), umjetno drvo u čijem stablu su isklesani likovi 325 vrsta životinja koje žive u parku. Cijeli prostor parka je podijeljen na 7 tematskih cjelina: Oasis, Discovery Island, Africa, Asia, Camp Mickey-Minnie, Rafiki’s Planet Watch i DinoLand U.S.A. 

Animal Kingdom - Expedition Everest

Expedition Everest

Animal Kingdom - Asia

Asia

Naše istraživanje je počelo u Aziji, uzbudljivom ekspedicijom na Mt. Everest. Naravno u pitanju je opet „roller coaster“, koji mi je iz daljine djelovao tako interesantno i primamljivo… taj osjećaj se vrlo brzo izgubio čim je vožnja počela 🙂 Atrakcija je osmišljena kao vožnja preko Himalaja, gdje se prvo penjete uz planinu, onda slijedi neočekivani sunovrat, jer se k’o fol iznenada ispostavilo da je dio staze uništen, pa se mora promijeniti putanja itd. U to se pojavi i yeti, da bi doživljaj bio kompletan. 

Everest je veoma popularna atrakcija i da bismo izbjegli čekanje u redovima iskoristili smo mogućnost brzog ulaza, tzv. „fast pass“. Na ulazu su displeji gdje vidite koliko je trenutno vrijeme čekanja u redu, kao i kada možete očekivati ulaz bez čekanja ako se tada naručite. Ako ste naručili posjet nekoj atrakciji ovim putem, onda morate doći u točno određenom vremenskom intervalu, jer ako zakasnite neće vas pustiti preko reda. Broj izdanih „fast pass“ je ograničen i ne važe za sve vožnje, samo one najatraktivnije. 

Animal Kingdom - Safari Africa

Kilimanjaro Safari

Animal Kingdom - Flamingos

Flamingos

Animal Kingdom - Giraffe

Giraffe

Animal Kingdom - Hippo

Hippo

Iz Azije se selimo u srce Afrike, točnije selo Harambe, odakle krećemo na Kilimanjaro safari. E tu sam zaista uživala! Jedinstvena prilika  izbliza vidjeti  lavove, slonove, zebre, žirafe, gazele i mnoštvo drugih životinja na otvorenom prostoru. Cijelo vrijeme, dok traje vožnja terenskim vozilom, vodič vas zabavlja simpatičnim k’o fol pričicama. Milina mi je bilo gledati male avanturiste, kako su im se oči zacaklile od uzbuđenja kada smo trebali  spašavati bebu slona od zločestih zvjerokradica 😉 

U Animal Kingdomu nisu zaboravljene ni prapovjesne životinje. DinoLand U.S.A. je dio gdje još uvijek vladaju dinosauri, mjesto gdje vam se pruža prilika da istražite prošlost, ali prije toga ne zaboravite se čvrsto vezati 🙂 Slijedi uzbudljiva povijesna avantura, gdje na „roller coasteru“ putujete kroz vrijeme i susrećete se licem u lice sa podivljalim T-Rexom – koji izgleda nevjerojatno stvarno, malo i previše za moj ukus! 

Animal Kingdom - Lion King Show

Lion King Show

Nakon adrenalinske vožnje kroz povijest, itekako mi je prijao polusatni show inspiriran filmom Lion King. Uživala sam u plesu i glazbi, uz duhovite upadice Timona i Pumbe. Odlična zabava za sve uzraste. 

Animal Kingdom - It's Tough To Be A Bug

It's tough to be a Bug!

Jednako zabavno je bilo i prikazivanje 3D filma It’s tough to be a Bug! unutar The Tree of Life. Simpatični likovi iz poznatog filma Bug’s Life su nas zasmijavali do suza. Maštovita kreacija sa obiljem detalja za sva čula – od 3D cvika s kojima svaki gledatelj izgleda kao buba, zujanja u ušima, do smrdljivog martina koji zaista smrdi 😉 

U slijedećem i posljednjem nastavku, Epcot i Disney Hollywood Studios.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: