New York Cheesecake

Odavno sam obećala prijatelju, kolumnistu iz bloga Oko stola, napraviti ovaj kolač od sira. Sugerirao mi je kako je, dok je bio u New Yorku, čuo da je najbolje urađen po receptu iz hotela Plaza. Pokušala sam naći recept baš iz tog hotela, ali sam se na kraju ipak odlučila na jedan recept iz Coolinarike.

Evo, koristila sam se ovim receptom: http://www.coolinarika.com/recept/new-york-cheesecake

Za sir sam odabrala abc-sir, a kekse McVities Digestive.

Nadam se da će Davor biti zadovoljan, iako bi bilo puno bolje da ga je probao uživo. Vi se prisjetite njegovog putopisa New York u sjećanju.

NewYork Cheesecake
NewYork Cheescake
posluživanje
posluživanje
Please follow and like us:

8 thoughts on “New York Cheesecake”

  1. Izgleda upravo savršeno. Da je na slici samo čitav rekao bih kako bi ga bio grijeh rezati. Ali ovako, svaka feta za sebe skoro da izgleda uvjerljivije od čitavog kolača. U ukus niti ne sumnjam.Kad već nisam tamo, onda mi nema druge nego vama poželjeti “U slast”.

  2. U pravu si, kolač je izgledao super, pa mi ga bilo žao rezati. Onda sam se sjetila višanja, pa malo ukrašavala. Divili smo se neko vrijeme, pa ohladila kolač i tek poslije poslužila. Odličan je.
    Nadam se da će ga još netko isprobati, jer neće požaliti 😛

  3. Meni je tvoja torta ispala ljepša nego u orig. receptu. Žuta glazura i višnje kao dekoracija su pun pogodak. I na slici vidim da je jako ukusna, a tek uživo ! Njam, guštajte !

  4. Hvala, @sava. A prvi put sam je pravila 🙂 Čak mi je i Arjana javila da joj se sviđa, pa će je probati napraviti.
    Usput, poslala mi je slike svoje floridske pite, jer je pravila ponovo i ovaj put uslikala. Sad imamo autentične i te slike recepta. Poviri.

  5. @slakal, čini mi se da ti je matematika jača strana. Kako si samo poslagala one višnje po kolaču. Kao da si mjerila cm? 🙂

  6. Cheese cake izgleda lijepo a vjerujem i da je ukusan Koristim skoro iste sastojke samo izbacim onih 500g secera sto ide u tijesto zato sto je vrhnje slatko i stavm dvoje jaja, sve drugo koristim sto . Volim cheese cake i na top stavim preljev od visanja

    1. Neda, u mom receptu nema 500g secera u tijestu, samo jedna žlica. Jedino ako si računala na keks Digestive? Ne znam koliko je u njemu šećera?

Comments are closed.

Scroll to Top