Velika nagrada F1 Monaca

 

Danas je održana 6.  utrka  Formule 1 u Monacu. Od početka do kraja je vodio Australac Mark Webber, a u stopu ga je pratio Sebastian Vettel, klupski kolega. Red Bull bolidi su trenutno najmoćniji, pa je Webber u dvije posljednje utrke zaredom prvi. Treći je bio Robert Cubica. Trka je bila veoma zanimljiva – svakako se pokazalo da nije za mlade vozače. Čak 4 puta je morao voziti Safety Car. Fernando Alonso je zamalo stigao 6., ali ga je u zadnjem krugu pretekao Schumaher. Očekivala se kazna za Schumahera. Božena (naša sportska suradnica) mi je javila da su ga kaznili sa 20 sekundi, pa je trku “za stolom” završio 12. Alonso je tako ipak ostao 6.

Neugodna je bila nesreća Trullija, koji je pokušavajući preteći  vozača Chandhoka, preletio bolidom preko njegove glave. Oba bolida su se zapalila poslije.

Zanimljivost na ovoj utrci je da se pojave brojna poznata lica iz svijeta filma, glazbe i sporta. Veliki pehar predaje princ Albert. I još nešto: samo Monaco ne plaća ogromne novce Berniju Eclestonu, vlasniku F1, za razliku od drugih organizatora, koji plaćaju basnoslovne svote. Iz ovoga se vidi kolika je važnost današnje utrke.

 

staza za auto-utrke
staza za auto-utrke

Božena, 18.5.2010:

“Nedugo nakon objave sudske komisije o kazni za Schumachera, oglasio se i Mercedes i najavio žalbu na odluku sudaca. Šef momčadi i neosporni autoritet u F1 Ross Brown obrazložio je odluku Mercedesa da svojim vozačima poruči da se  “utrkuju do ciljne ravnine” nakon povlačenja sigurnosnog auta. Po njemu organizatori su dali nedvosmislenu poruku momčadima da će utrka biti nastavljena kada SC napusti stazu. Da je staza otvorena i uključuje pretjecanje sugerirali su i sami suci mahanjem zelenih zastava. Po meni je baš bio cool manevar, ipak nije još uvijek za staro željezo. Dala sam mu podršku na facebook-u kako mi je prijatelj.”

Naša Slavica je uslikala staze po kojim se vozi F1 kad je bila u Monacu. Pročitajte njen putopis Monaco, Monte Carlo

Sljedeća utrka, je u Turskoj, pored Istanbula, za 2 tjedna

Please follow and like us:

1 thought on “Velika nagrada F1 Monaca”

Comments are closed.

Scroll to Top