Filmski festival u Cannesu

Danas se otvara 63. filmski festival u Cannesu. To je najvažniji festival ove vrste u Europi, kojeg pohode brojne zvijezde, novinari, svi koji za film i od filma žive. Kao i brojni turisti, željni dodira glamoura i šetnje po ovom čarobnom gradu na Azurnoj obali.

Možda su okolnosti održavanja festivala nestandardne, jer nad glavama nam i dalje plove oblaci vulkanske prašine, što je upitno za avio-letove, južnu francusku obalu je nedavno pogodila snažna oluja, nadalje po staroj dobroj Europi se štrajka na sve strane, pa tu su i politički skandali oko talijanskog filma …no svaki mondeni događaj postaje još važniji ako se oko njega nešto kovitla, naročito afere.

Otkad je ovdje održan prvi filmski festival 1946.g. , Boulevard de la Croisette je postao ako ne najljepša, a ono najpoželjnija promenada na svijetu. Okružuju je najluksuzniji hoteli, trgovine i sve ono što predstavlja vrhunski glamour. A palma, oličenje Cannesa, pretočena je u glavnu filmsku  nagradu: ‘zlatna palma’.

Pogledajte kako to izgleda u vrijeme uoči festivala:

[slideshow]

Slavica nam je pripremila novi putopis: Cannes je najljepši u svibnju

FILMSKI FESTIVAL U CANNESUDanas se otvara 63. filmski festival u Cannesu. To je najvažniji festival ove vrste u Europi, kojeg pohode brojne zvijezde, novinari, svi koji za film i od filma žive. Kao i brojni turisti, željni dodira glamoura i šetnje po ovom čarobnom gradu na Azurnoj obali.Možda su okolnosti održavanja festivala nestandardne, jer nad glavama nam i dalje plove oblaci vulkanske prašine, što je upitno za avio-letove, južnu francusku obalu je nedavno pogodila snažna oluja, nadalje po staroj dobroj Europi se štrajka na sve strane, pa tu su i politički skandali oko talijanskog filma …no svaki mondeni događaj postaje još važniji ako se oko njega nešto događa, naročito afere. Otkad je ovdje održan prvi filmski festival 1946.g. , Boulevard de la Croisette je postao ako ne najljepša, a ono najpoželjnija promenada na svijetu. Okružuju je najluksuzniji hoteli, trgovine i sve ono što predstavlja vrhunski glamour. A palma, oličenje Cannesa, pretočena je u glavnu nagradu: ‘zlatna palma’.

Pogledajte kako to izgleda u vrijeme uoči festivala:

FILMSKI FESTIVAL U CANNESU

Danas se otvara 63. filmski festival u Cannesu. To je najvažniji festival ove vrste u Europi, kojeg pohode brojne zvijezde, novinari, svi koji za film i od filma žive. Kao i brojni turisti, željni dodira glamoura i šetnje po ovom čarobnom gradu na Azurnoj obali.

Možda su okolnosti održavanja festivala nestandardne, jer nad glavama nam i dalje plove oblaci vulkanske prašine, što je upitno za avio-letove, južnu francusku obalu je nedavno pogodila snažna oluja, nadalje po staroj dobroj Europi se štrajka na sve strane, pa tu su i politički skandali oko talijanskog filma …no svaki mondeni događaj postaje još važniji ako se oko njega nešto događa, naročito afere.

Otkad je ovdje održan prvi filmski festival 1946.g. , Boulevard de la Croisette je postao ako ne najljepša, a ono najpoželjnija promenada na svijetu. Okružuju je najluksuzniji hoteli, trgovine i sve ono što predstavlja vrhunski glamour. A palma, oličenje Cannesa, pretočena je u glavnu nagradu: ‘zlatna palma’.

Pogledajte kako to izgleda u vrijeme uoči festivala:

Please follow and like us:

7 thoughts on “Filmski festival u Cannesu”

  1. Čitala sam da je dosta problema oko dolaska gostiju, jer vulkanski oblak i dalje ometa normalno odvijanje avio prometa.
    Kao primjer glamoura i istinske zvijezde prikazana je glumica Kate Blanchet.

  2. Svi su očekivali kako će najveće zanimanje privući film Ridleya Scotta – Robin Hood s glavnim glumcima Russelom Croweom i Cate Blanchett. Čula sam Cate kako priča koliko joj je zadovoljstvo bilo glumiti pod redateljskom palicom Ridleya Scota, on je nepredvidljiv. Za ulogu Marianne je morala naučiti služiti se lukom i strijelom za 45′. Nakon uspješne škole, Ridley joj je rekao da će sad koristiti plamteće strijele!!!
    Ipak najveće zanimanje je izazvao dokumentarni film talijanske redateljice i komičarke Sabbine Guzanti “Draquila – Italija podrhtava”, u kojem ismijava predsjednika Berlusconija.

  3. Dokle cete stici? Opet ugodno iznenadjenje:sjedim i divim se fotosima iz Cannes i to su pokretni.Kreativna cestitka za 55,000 posjeta.

Comments are closed.

Scroll to Top