Bajkerska dunavska tura 3. i 4. dan

‘Jutro počinjemo kavom u apartmanima. Još poneka provjera je li  sve suho i spremno za današnje korištenje. Nebo obećava lijep dan za vožnju. Ali nakon jučerašnjeg, ništa nas više neće i ne može iznenaditi. Odvajamo par minuta za šetnju centrom grada, a potom nas navigacija odvozi na autoput ka Bratislavi. Lijep centar grada. Lijep grad uopće. Brno je industrijski centar koji nas je sve iznenadio svojom prostranošću i urednošću. Na žalost, nemamo previše vremena za razgledanje.

Opuštajuća vožnja autoputem u trajanju od sat vremena i prva pauza. Pa mi smo i danas gladni! 🙂 Ni trenutka se nismo dvoumili da usputno javno stajalište/odmorište bude lokacija za doručak. Zašto? Pa ovo na sve drugo liči samo ne na naša odmorišta. Radnik čistoće je tu, trava pokošena, česme ispravne, smeća nigdje na vidiku, mirisi prirode, a ne kanalizacije i otpada. Sto i klupe čiste. Naprosto iznenađujuće sve. Uživamo u sat vremena pauze uz delicije koje su u bisagama i koferima. Nastavljamo dalje. Povremeni pogledi u nebo vraćaju kišno raspoloženje. Na prvu naznaku kiše stajemo. Opremu na sebe. Ne griješimo nikad. Na par minuta dalje uvijek je već neki prolom oblaka ili još štogod gore. No, auto put je i dalje pred nama pa se može lijepo voziti…”

Počeli smo serijal o bajkerskoj dunavskoj turi još u šestom mjesecu, ali smo napravili poveliku pauzu između nastavaka. Putopis je već objavljen na stranici Kapetan.biz  U međuvremenu je prispjelo jako mnogo radova koji nisu nigdje objavljivani prije, pa smo osjećali obvezu njih prikazati prije.

Darko, autor ovog serijala, nam naznačava “poštivanje bajkera i ustupanje prava prolaska kao i pravljenje mjesta u prometnim gužvama koje su zbog povremenih radova na putu bile kilometrima dugačke”. Kaže da toga nema na našim cestama.

Opisuje dolazak u Brno, pa Bratislavu, te nakon toga Budimpeštu. Obišla sam ova dva zadnja grada i baš su mi ostala u lijepoj uspomeni. Zanimalo me kako to doživljaju bajkeri? Obiteljski obilazak je dosta drugačiji. Ipak nam se zanimljive točke preklapaju 🙂

Svakako pročitajte drugi nastavak ovog putopisa:

Bajkerska dunavska tura – 2. nastavak

Please follow and like us:
Scroll to Top