Berlin, 4. nastavak – kraj serijala

Prije nekog vremena, dobio sam kritiku kako su moji putopisi prazni jer sam samo taksativno nabrajao činjenice i katkad sarkastično komentirao raznorazne situacije. Najveći prigovor je bio u tome što nisam opisivao što sam osjećao u trenutku kad sam razgledao znamenitosti i ostale detalje s putovanja. Pokušavao sam se izvući govoreći istinu – da nisam osjećao ništa posebno, ali nije upalilo. Jednostavno, nisam shvatao u čemu je problem.

Nažalost, trebale su mi godine da konačno shvatim konstruktivnu kritiku i to zahvaljujući Ivanu. Dok sam pripremao ovaj putopis za objavljivanje, sjećanja su počela navirati i u trenutku spiritualnog uzvišenja shvatio sam koliko sam sretan što sam još uvijek živ, s obzirom na sve opasnosti koje su me u životu snašle!

Berliner dom

Znam unaprijed da je teško povjerovati, ali radi se o čokoladi koja me je zamalo dokrajčila. Prije nekoliko godina, kolega s posla je predložio da organiziramo degustacije čokolade. Za svaku seansu bi netko donio gomilu raznih čokolada od jednog proizvođača i mi bismo probali kockicu-dvije. Ne izgleda puno, ali što ako imate po 20-30 čokolada za probu? Mogu vam reći samo jedno iz vlastitog iskustva – dobro se pripazite!

Jedna od proba je imala za temu Ritter Sport. Imali smo svega 30-ak raznih čokolada  na raspolaganju, što to nije ništa u usporedbi s asortimanom koji je Ivan imao prilike vidjeti u završnici serijala o Berlinu.

Nakon desetaka prepješačenih kilometara centrom grada na nogama koje više nije ni osjećao, Ivan nas je konačno doveo do prodavaonice Ritter Sport čokolade. Da smo prilikom naše probe imali sve što je Ivan tamo vidio, pitanje je što bi s nama bilo.

“Dok su me u četvrtak i petak poprilično boljele noge, u subotu ih više nisam ni osjećao, tako da mi nije bio problem odvaliti još dvadesetak kilometara pješice 🙂 . “

I tako nas Ivan neumorno vodi od jedne do druge znamenitosti centrom Berlina, tako da nam ne preostaje ništa drugo nego da se sa zadovoljstvom prepustimo njegovim opisima i pratećim slikama:

Berlin – 4. nastavak

Please follow and like us:
Scroll to Top