Novi autor- nova država, Uganda

 

“Nakon punih mjesec dana predavanja u kenijskim školama, došlo vrijeme da dvije kolegice i ja napokon skoknemo do susjedne Ugande. Destinaciju nije bilo teško izabrati jer Jinja, grad od nekih 70 tisuća stanovnika, leži svega par sati od našeg kenijskog doma. Također, leži i na mjestu odakle Bijeli Nil preuzima svoje vode  od Victorijinog jezera i polazi na svoj megalomanski put prema sjeveru.

Rano ujutro smo se iskrcali u pomalo opskurnom pograničnom gradiću Malabi. Ja još sanjiv u prastarom kombiju, kolegice već lagano iznervirane zbog istog, uz pratnju ili bolje reći vodstvo našeg kenijskog prijatelja Emmanuela, pješke smo prošli par kilometara dugačku ničiju zemlju…”

Ovako kreće predstavljanje naš novi autor, Aldo, novinar i politolog u svom putopisu “Jinja, mjesto gdje počinje Nil”. Kako je spomenuo u dopisu za suradnju ‘do sada na kontu imam izmedju 20 i 30 zemalja na nekoliko kontinenata’. S posebnim zadovoljstvom u našu putujuću družinu primamo svestranog mladog čovjeka, avanturistu, koji je trenutno  dio internacionalne redakcije u Siauliai (4.najvecem gradu u Litvi). Nemam namjeru odati naše dogovore o čemu će nam Aldo ubuduće pisati, ali su odredišta neuobičajena i rijetko dostupna običnim putnicima. O svojim putovanjima piše na vlastitom blogu Dalmejšn lost in tranzlejšn.

Otočići u sredini vodene mase su svojevrsna granica
Otočići u sredini vodene mase su svojevrsna granica

Sigurno vas zanima kako izgleda mjesto gdje izvire jedna od najdužih svjetskih rijeka  – Nil. Prionite na čitanje:

Putopis Jinja, mjesto gdje Nil počinje

 

Please follow and like us:
Scroll to Top