uživamo u prirodi

Činđi Alpabama – drugi nastavak

Nekad je malo teže definirati države kroz koje putopisci prolaze, naročito kad idu motorom. Anton i njegovi motoristi se nastavljaju  gasirati od Slovenije, preko Italije, tu se stacioniraju, obilaze prekrasne Dolomite, a onda idu u Austriju, Graz.  Zašto se putopis zove Činđi Alpabama? Ipak bih vam ovo prevela bez Google prevoditelja: činiti đir po Alpama s dečkima iz Alabame. Koja složenica!

Pravo iznenađenje svima na putu je motoristica Margareta, koja je vrhunski vozač i sve iznenadi kad skine kacigu 🙂 U prošlom nastavku Činđi Alpabama, ako ste ga čitali, Anton objašnjava kako se natjecala ravnopravno s muškima, a po zanimanju je grobar (ili grobarica). Zanima me,  gdje nalaziš tako interesantne likove? Ili sam ja malo pristrana, jer je naglašena ženska osoba .

Ovaj putopis je već objavljen na Forumu motori.hr, ali nam ga  je Anton ustupio.

Kroz Sloveniju
Kroz Sloveniju

“Naredni dani bili su čista uživancija…slika imam jako malo jer smo se po cijele dane samo vozali. Dečki kažu kako su u tih par dana prošli zavoja za sto godina života u Alabami. E da…imali smo i dva dizelaša…prvi dan KLR-a, a odmah sutradan i GS-a. Kažu: “Kod nas u Amerika sve su oznake na pumpama crne.” Uz malo borbe, zagađivanja i trokiranja…brzo smo bili nazad na drumu. Dva smo dana imali bazu u Cortini……te odatle obilazili Dolomite. Dobro smo jeli…pomno smo pazili na aperitive i dižestive…i tako to…”

Putopis Činđi Alpabama 2. dio

Please follow and like us:
Scroll to Top