300 000 posjeta uz Kapetana kroz Sueski kanal

Ne tako davno smo proslavili dvogodišnjicu bloga, a evo smo ubrzo dočekali i 300 000 posjeta. Nekoliko putopisa je konkuriralo za obilježiti  naš jubilej, ali sam se odlučila za Kapetana i njegov Port Said u Egiptu. Kapetan mi ga je poslao prije par mjeseci, evo sad došao na red na objavljivanje. Kako se broj putopisa iz dana u dan povećava,  isto kao i broj autora, izgleda kao da plovimo i sami osvajajući nova prostanstva i kutke na Zemlji. Hvala svim autorima, oni su doprinijeli svojom raznolikošću stilova pisanja i slikama velikoj čitanosti.

Sueski kanal
Sueski kanal

Kapetanovo oštro oko i smisao za priču su ponovno u akciji. Nekoliko godina staru, vlastitu priču o Port Saidu, dopunio je kratkim aktualizacijama i novim fotografijama. Puno se toga u tom dijelu svijeta stalno mijenja, kao i kod nas i na mnogim drugim mjestima, pa se u samo nekoliko godina mijenjaju čak i neke stvari koje, kad ih jednom vidite, djeluju vječite. Lik diktatora, na primjer. Od sveprisutnog do lika nepovratno smještenog u nekakav spomenar. U prošlost, u svakom slučaju.

Što sve čuje, vidi, osjeća i kako grad na rubu propasti doživljava morski vuk istančanih čula pročitajte u …

Raport iz Port Saida

 

Please follow and like us:

4 thoughts on “300 000 posjeta uz Kapetana kroz Sueski kanal”

  1. Zahvaljujem na pocasti sto ste bas mene odabrali za 300,000. jubilej, a nadam se da cete opet za prvi milijunti. Pozdrav sa Atlantika.

    1. Dogovoreno! Za milijuniti posjet nam spremite opet nešto neobično. Nadam se da se Atlantik malo primirio. Kod Azora je bilo vjetrovito …

Comments are closed.

Scroll to Top