Novi autor – putopis Tanzanija

Slavili smo, malo se “počastili” i red je nastaviti s radom. U treću godinu ulazimo s novim autorom i novim putopisom.  Pridružila nam se humanitarka, volonterka po domovima za nezbrinutu djecu i u UNICEF-u, Klaudija. Dobrodošla!

Sad naši Putopisi poprimaju novu dimenziju – humanitarnu. Klaudija nam je poslala opis  i slike svog jednomjesečnog boravka u Africi, Tanzaniji. Naši putopisci  govore dosta jezika, ali ona govori svahili.  Ovaj putopis će vas dirnuti u dubinu duše i pomislit ćete:  Zar mi imamo neke probleme?

Ljubav na prvi pogled - Violet
Ljubav na prvi pogled – Violet

“Oduvijek sam željela posjetiti Afriku – osjetiti život Afrikanaca, upoznati njihovu kulturu i običaje. Za takvo što morate se odvažiti na put mimo turističke agencije. Kako imam višegodišnje iskustvo u volontiranju po domovima za nezbrinutu djecu i u UNICEF-u, jedva sam čekala odlazak u sirotište (više volim riječ kuća) djeci čiji su roditelji umrli od malarije (točnije: side) u Songeu, Tanzanija. Iako je moje putovanje obuhvatilo tek djelić tog čarobnog kontinenta, dojmovi su takvi da ne znam kako tih mjesec dana smjestiti u jedan putopis. No, krenimo redom. Karibuni! Jina langu ni Klaudija (Dobrodošli! Moje ime je Klaudija)…”

Tamo gdje ne postoji četvrta dimenzija – vrijeme / PUTOPIS TANZANIJA

Please follow and like us:

1 thought on “Novi autor – putopis Tanzanija”

  1. Pravo je zadovoljstvo uređivati ovako topao rad s nevjerojatno živim slikama. Klaudija, imala sam osjećaj kako će mi se ova djeca pojaviti u sobi. Toliko osmijeha i sreće na licima djece iz sirotišta. Njima kao da ne fali ni ljubavi, ni topline. Oni me pomalo podsjećaju na djecu iz Vijetnama – uvijek tiha i vesela.
    Hvala na pravu za objavu ekskluzive!

    P.S. Imam isti lak za nokte, mogle smo moja potomkica i ja pomoći u uljepšavanju malih curica.

Comments are closed.

Scroll to Top