Druga godišnjica

Brzo su proletjele ove dvije godine!

Dok sam pekla  slavljeničku tortu, činilo mi se kako nije mnogo prošlo od prve rođendanske torte! Ne vjerujem da druge blogerice popravljaju računala dok rade kolače. I sad se pitam što mi je od toga zanimljivije…nisam se mogla odlučiti. I jedno i drugo je jako kreativno. Jedino što tortu sintetiziraš, a računalo analiziraš 🙂

Pomalo rezuckam roladu za činiti ovu ukusnu tortu, a po glavi vrtim sve programe koje sam instalirala na svom laptopu i ljutim se na ukućane što su se usudili dirnuti moju svetu spravu. Vidim kako sam pretjerala s kritikama, pa se dajem na onaj sintetički dio – kreiranje torte. Graditeljica je puna inspiracije. Pomagači mi dodaju  cigle, a ja uživam, popravljam konstrukciju i probavamo suvišne  kantunčiće rolade  i kreme. Njam…

putopisi blog torta
putopisi blog torta

Pomalo rezuckam roladu za činiti ovu ukusnu tortu, a po glavi vrtim sve programe koje sam instalirala na svom laptopu i ljutim se na ukućane što su se usudili dirnuti moju svetu spravu. Vidim kako sam pretjerala s kritikama, pa se dajem na onaj sintetički dio – kreiranje torte. Graditeljica je puna inspiracije. Pomagači mi dodaju  cigle, a ja uživam, popravljam konstrukciju i probavamo suvišne  kantunčiće rolade  i kreme. Njam…

I nećete vjerovati  –  nakon dva dana testiranja i mozganja, prorade mi klikeri – shvatim što se dogodilo mojoj svetoj spravi i prosto mi žao što sam riješila zagonetku. Ovo je drugi put da svog Dell-a vraćam u život – ovaj put softverski. Prvi put je dobio 2dl cockte po sebi (dječja nespretnost). Moja jača polovica je zajedno sa mnom rastavila cijeli laptop na proste faktore, okupali smo ga šamponom i lijepo osušili u pećnici (proces je trajao 10h). Nakon sastavljanja (već je rudila zora) je ispravno proradio i na njemu se od tada razvijaju PUTOPISI BLOG. Živio DELL – ima savršenu servisnu dokumentaciju i javno zahvaljujem Samu koji nam je tijekom dugotrajnog procesa  suflirao iz Kanade!!!

Baš sam se raspisala, a glavna današnja tema je rođendan bloga.

Nakon dvije godine postojanja, preko 270000 posjeta, preko 150 putopisa pisanih perom više od 30 autora, zanima me tko će me sljedeći obradovati?Možda neki novi autor? Svaki autor je dao neku svoju posebnost – veselost, ozbiljnost, poetičnost, razbibrigu, provokativnost, povijesnu pokrivenost …

U prošloj godini smo  čak 3 puta bili na Radiju.  Proglašavali su nas zanimljivim, raznovrsnim, kvalitetnim. Bili smo i na listi 25 najboljih u Hrvatskoj, čak smo i u regiji visoko kotirali (među 15 najboljih).  Imali smo pokušaj neovlaštenog preuzimanja sadržaja  i slika, te uvredljivih i neprofesionalnih mailova. Kažu da glupostima  ne treba pridavati važnost i na njih odgovarati. Neki od autora znaju o čemu je riječ, ali dok imate borbenu urednicu  i suradnike – ne brinite, vaša autorska prava su zaštićena.

Nadam se da ni u trećoj godini nećemo razočarati.  Veseli me što sam u kontaktu s dosta autora, pa znam kuda putuju, što pripremaju. Sad i oni imaju zadatke što će snimiti i što  će pratiti. Neki su mi napisali da će sad pažljivije slikati na putovanjima, kako bismo mi u Putopisima bolje  osjetili pojedina odredišta i kako bi tekst bolje pratile slike.

komad banana torta
komad banana torta

Želim zahvaliti i čestitati svim autorima i čitateljima na vjernosti i poslati im po komadić virtualne banana torte. Recept uskoro

Urednica

P.S. Oprostite na stalnim digresijama oko mog laptopa, ali nekako držim da je njegova izdržljivost utjecala na razvoj ovog site-a.

P.P.S. Urednica vam voli petljati po hardveru, pa u svom neseseru nosi alat 😉

Please follow and like us:

11 thoughts on “Druga godišnjica”

  1. Sretan rođendan Putopisi! Iako ne stignem baš nešto komentirat u zadnje vrijeme zbog “gužve”,:) pratim vas i dalje redovno. Nastavite tako dalje, odlični ste.
    Ovo sa sušenjem laptopa itekako razumijem,:) Ne dajte da vas “gluposti” ometaju – toga će svugdje uvijek biti vii samo nastavite s dobrim pričama!
    Čitamo se!
    Lijep pozdrav
    ENO-GASTRO-MAMA

  2. Sretna 2. godisnjica cijeloj ekipi, sa zeljom da jos dugo ovako lijepo suradjujemo!!! Posebne cestitke nasoj dragoj urednici na izuzetnom entuzijazmu i energiji <3

    P.S.
    Ovaj komad torte izgleda tako dobro - sigurna sam da je jednako i ukusan 🙂 Mljac!

  3. Aleksandra Miletić

    Prijateljice sve čega se dotakneš procvate! Sretna drugogodišnjica!
    ps.torta odlična ja probala!

  4. Čestitke odličnoj ekipi Putopisa, posebno glavnoj urednici i “kuharici”!
    Ideja virtualnog jedenja je sjajna. Ako smo se već navikli s Putopisima virtualno putovati, zašto ne bi i slavili uz tortu. Hvala i dobar tek!

  5. Hvala svima na čestitkama i lijepim riječima.
    Putujuća družina je i te kako aktivna :), moramo se malo i osladiti.

    @enogastromama, drago mi je što nas stižete pratiti. Pazite svakako da cola, cockta i druga slatka pića ne dođu blizu ručica 🙂 dok ste na PC-u. Servisi rijetko prihvataju takav “kvar”.

    Pozdravi svim sadašnjim, a i budućim putopiscima.
    Urednica

  6. Evo i mene. Sretan rođendan.
    Najdraži mi je onaj dio o pokušaju preotimanja autorskih radova i zluradih komentara kada su uhvaćeni s prstima u pekmezu i zaustavljeni.
    Kada su se pokušali rugati o našoj veličini i gluposti da ne shvaćamo kako bi nam zapravo trebalo biti čast pustiti ih da nas pokradu.
    Još jednom, sretan nam rođendan.

  7. S malim zakašnjenjem šaljem čestitke (za dobre želje kažu da nikad nije kasno?) svim putnicima-autorima, a naravno i urednici koja kao dobra vila bdije nad blogom.
    Želim još puno rođendana i zanimljivog štiva.

Comments are closed.

Scroll to Top