Kako osvojiti nagradno putovanje u Sarajevo?

rukavice za put
rukavice za put

Jeste li čuli za postojanje sretnih rukavica? Upravo takve sam kupila na Bjelašnici prije mjesec dana prijateljici,  koja je slavila jubilarni rođendan.  Cijela ekipa sa zimovanja je šetala po otvorenim štandovima – onako čoporativno –  i tražila otkačeni poklon.

Prijateljici  su se jako svidjele poklonjene rukavice i naše slike sa zimovanja, kao i putopis Zimovanje na Bjelašnici i svečano je izjavila kako dogodine ide s nama! Pristali smo.

I tu priči nije kraj, iako je izgledalo. Zove me  jedno jutro na posao i pita kad idemo za Sarajevo. Mislila sam da se drži dogovora i rekla: ”Ima vremena, dogodine!” Nasmijala se:  “Pa ti nemaš pojma: suprug ti je dobio prvu nagradu u Pema (prodajni centar u Dubrovniku) zajedno s mojom Sekom. Vjerujem kako će on voditi tebe, kao ona mene.  Nagrada je 3 dana  u Sarajevu za 2 osobe  – hotel 4*  s polupansionom!”

Eto, isplatilo se slati muža u kupovinu, samo ažurno pripremati popise potrebnih artikala 🙂 , pogotovo ako niste tip koji voli kupovati, poput mene. Izvukli su ga kao dobitnika putovanja! Danima smo primali pozive i čestitke.

Spremili smo se, osigurali baka servis i krenuli na put u petak ujutro, 28.1.2011. Osim pomenutih prijateljica, vidjeli smo da ima još poznatih likova. Putem smo se družili i zabavljali.

Pročitajte kako je to sve izgledalo: S PEMOM u  SARAJEVO

Napomena: Nisam imala namjeru pisati ovoliko detalja, ali kako su se u autobusu svi uključili u dopunjavanje mojih šalabahtera, predstavit ću putopis u dva dijela. Nastala je šala kako će nas PEMO na kasi ispitivati detalje. Za svaki slučaj – pročitajte i pripremite se prilikom sljedeće kupovine 😉

Please follow and like us:
Scroll to Top