Velika nagrada Kine – F1

Naša sportska suradnica Božena je pratila današnju utrku formule 1 za Veliku nagradu Kine:

“Ovo je bila najbolja utrka ove godine na okupanoj stazi u Šangaju.Vidjelo se da će biti zanimljivo već na samom startu kad se Alonso u stilu velikog vozača probio na čelnu poziciju ostaviviši iza sebe dvojac Red Bulla kao da voze traktore, a ne bolide. Odmah je bio ubačen safety car, a Alonso kažnjen jer je prijevremeno startao; on je morao proći kroz boksove za kaznu,  ulazio je 4 puta. Kako se stalno mijenjala prognoza na stazi, vozači su išli čak 4 puta na promjenu guma, ali tu je bila situacija još uzbudljivija nego na stazi, jer se tu odvijala druga “utrka”  između Vettela i Hamiltona. Ušli su istovremeno u boks “kotač uz kotač” i isto tako izašli na stazu, s tim što Hamilton zamalo nije pokupio opremu iz boxeva, a Vettel se postavio tako da je Hamiltona izgurao prema boxevima. (op. urednice: nakon utrke odlukom komisije Hamilton i Vettel su samo ukoreni). Zbog toga će se dimiti i u boxu Ferrarija, jer Alonso ne bi bio Alonso da isto to nije učinio Massi kojeg je natjerao na travu, kad mu je uletio prije njega na promjenu guma. Dugo je vodio mirni Nico Rosberg, koji je koristio gume za suho vrijeme, nije ih htio mijenjati.

Na žalost, moj Scumacher se još nije snašao i postavio bolid kako njemu odgovora, a imao je problema i na samim kvalifikacijama tako da mi ga je bilo žao gledati kako ga prestižu nove i mlađe nade ovog elitnog sporta. Ali kako se kaže da formula 1 uvije počinje u Europi, jedva čekam još 3 sedmice kad počinje V.N. Španjolske gdje će momčadi doći s pravim bolidima.Na ovoj trci najbolji se pokazao Button, koji kaže da je vozio urku života, a što se taktike tiče a Hamilton,Vettel i Alonso su osvježili ovu utrku.

 

Ne vjerujem da je naša Maja bila u Šangaju u vrijeme utrke formule, ali je napisala odličan putopis koji možete pročitati –> Šangaj

Ima još netko tko redovito prati trke formule 1. Evo kako je sedmogodišnjak vidio današnjeg pobjednika utrke Jensona Buttona.

Marov Jenson Button
Marov Jenson Button

 

Please follow and like us:

18 thoughts on “Velika nagrada Kine – F1”

  1. Pročitala sam komentar Nikija Laude kako su Nico Rosberg i Michael Shumacher imali isti bolid, a koliko je Rosberg bolje vozio. Još sam pronašla da će mu Ron Brown praviti poseban bolid samo za njega.

  2. Jedna mala ispravka,Alonso je startao prije vremena a ne Hamilton,ali kako sam pisala u euforiji od super utrke malo sam pogriješila.Naravno da će u Španjolskoj biti novi bolid za Schumi-a, jer ipak je on velika faca a Brown stari prijatelj bez kojeg Michael ne bi imao toliko pobjeda,njegova vožnja i Rossova taktika uvijek su bili dobitna kombinacija.

    1. Božena,
      Zašto je njemački tisak ljut na Shumachera? Nešto se dogodilo između njega i Vettela na prethodnoj utrci, jesam li dobro shvatila?
      Kažu da ga Britanci nisu tako napali kao Nijemci.

  3. Vidim da Maro bolje prati utrke F1 od mene, a crtež je odličan, mogao bi na naslovnicu Sportskih novosti.

  4. znam da je Maro nacrtao predivan crtež koji se sada puno gleda i svi ga hvale. Sve u svemu Maro me poprilično iznenadio tako lijepim crtežom. Meni bi trebalo tri dana da za takav crtež 😀 .Nadam se da ću ovo ljeto opet negdje otići, ali na nekoliko dana. Potrudit ću se da mi taj putopis bude duži.

  5. Maro, Veki je prognozirao da ćeš biti na naslovnici Sportskih novosti, kad ono ti na DU portalu. To ti je nekako slično. Sigurno će sljedeći crtež biti još popularniji. Mislim da si glavna faca u školi 😉

  6. Hvala na objašnjenju. Nisam uopće pomislila da je nešto takvo u pitanju. Bit će on bolji u Barceloni. A Maro bi htio da i njegov Massa bude bolji u Barceloni.

Comments are closed.

Scroll to Top