Grad u depresiji – Roterdam

Dobijem danas jedan mail: novinski natpisi koji izazivaju pozornost. Kako se samo naslov može dvojako, čak višestruko shvatiti! Nekako kad čovjek u današnje doba pročita depresija, prva asocijacija mu je psihička klonulost, potištenost, a ne geomorfološki pojam koji označava ulekninu nižu od razine mora, suhu ili ispunjenu morem.
Ovako je Hrvoje zapisao u svom putopisu o Roterdamu: “Čudna je ta zemlja koja živi u depresiji. I veliki dio Roterdama ja takav, ponegdje čak i 6 metara ispod nivoa mora, a najniža točka u Nizozemskoj je upravo istočnije od Roterdama. Grad je, kao i cijela zemlja, izgrađen iza mnogobrojnih brana. ” On je još jedan novi autor koji nam se pridružio ove godine.

Roterdam je velika luka,  najveća u Europi i zanimalo me kako će biti opisan. Čitala sam puno o Amsterdamu i znam da ga je puno ljudi doživjelo – pozitivno ili negativno, ali kad upitam ljude za Roterdam, svi su mi govorili – luka i ništa više. E, ako ste i vi radoznali kao ja, svakako pročitajte Hrvojev prvijenac na našem blogu.

Please follow and like us:
Scroll to Top