Novi putopisac iz Londona preko oceana

Ova godina je započela novim putopisima i čak dvije nove autorice. Ovaj put imamo Nedu, koja nam piše iz Londona, ali ne onog britanskog, nego kanadskog iz pokrajine Ontario.

“Bilo je to putovanje u nepoznato. Nisam ni znala da postoji dok nisam doselila u njega. A onda sam ga upoznala i zavoljela. Ne samo ja i moja obitelj, već i mnogi ljudi s našeg govornog područja, koji su se obreli u dalekoj Kanadi, a onda izabrali ovaj grad za svoje mjesto prebivališta i trajnog uživanja. Ni prevelik ni premalen, grad je sa svime što treba čovjeku za lijep i prilično raskošan život. Mnogi su ovdje došli zbog kontinentalne klime, drugi zbog dobijanja privlačnog posla, mogućnosti dobrog odgoja i školovanja djece, ostali zbog ljepote grada i prirode oko njega.”

Cijeli putopis može se pročitati ovdje: London, Ontario

Please follow and like us:

3 thoughts on “Novi putopisac iz Londona preko oceana”

  1. Neda, puno hvala na putopisu. Bila sam u Kanadi i prošla pored putokaza London, ali nisam svratila. Da sam znala kako je lijep grad, sigurno bih ga obišla.
    Urednica

  2. Odličan putopis. Sviđa mi se ono o jezeru koje pruža više nego mnoge morske obale. To je redovito tako, asvi smo pomalo “krivi”. Mi koji živimo uz more jer mislimo da je riječ daru koji nam pripada i naši gosti koji hrle na more, samo zato jer je to more. Ispada kako je sama činjenica “more” dovoljno jaka. Zato se svi skupa manje i trudimo. Oni koji koriste “manje atraktivne obale” u njih ulažu i više truda.

Comments are closed.

Scroll to Top