Nezasitni peso drži dvije loptice

LJETNA TURA 2022. – 7. nastavak: Lac d’Annecy

I tako smo došli do kraja Ivanovog putopisnog serijala s Ljetne ture 2022 gdje nas vodi na najčistije jezero u Europi – Lac d’Annecy.

Po običaju, ni u ovom putopisu ne manjka zanimljivosti. Na primjer, ako razmišljate o posjetu zemljama 3. svijeta, svakako trebate probati putovanje autobusom od Avignona do Annecy-ja. Ili, jeste li se ikad zapitali kako je Mauricijus dobio ime?

Ipak, najzabavnija mi je bila priča o pijetlu:

Ono što mi je bilo zanimljivo i neočekivano – upravo sam kod tog, da se tako izrazim blistajućeg Imperial Palace hotela, čuo pijetlove. S obzirom da je to hotel i da su u njegovoj neposrednoj blizini uglavnom stambene zgrade (tko zna, možda ipak i ima pokoja kuća u blizini?), bio sam pomalo iznenađen. Moguće je da nisam primijetio dvorišta nekih kuća, ili možda ima i nekih ekscentrika koji u stanovima drže pijetla, tko će znati?

Kad smo kod ekscentrika koji u stanovima drže pijetle, sjetih se jedne predratne zgode – čovjek iz firme u kojoj sam radio dobio stan u olimpijskom naselju nakon sarajevske olimpijade, pa u podrumu zgrade navodno držao kravu!!! Nikad nisam povjerovao u tu priču, jer je Sarajevo bilo poznato po smicalicama i vrlo specifičnom smislu za humor. Da je to bila “paljevina” i da sam nasjeo, pričalo bi se o tomu i dan danas! S druge strane, i nemoguće stvari su bile moguće u Sarajevu, pa ni ovakvi biseri nisu bili nemogući (sjetite se samo Nadrealista ili Teversenovih bajki).

Srećom, Ivan svoje putopise vrlo ozbiljno shvata, pa pogledajte kako je završila njegova Ljetna tura 2022. – 7. nastavak: Lac d’Annecy.

Please follow and like us:
Scroll to Top