Nova autorica i nova država – Azerbajdžan

Putopisi.net doživljavaju već drugo Svjetsko prvenstvo u nogometu. Prošli put smo objavljivali recepte i savjete  pokušavajući zainteresirati ženski rod koji ne prati nogomet kako se ponašati dok muški ne dižu glavu s ekrana. Moram priznati da je bilo dosta vaših pozitivnih reakcija na tekst Kako razveseliti partnera za vrijeme SP. Ove godine, kako je Hrvatska bila iznimno uspješna, puno žena koje nemaju pojma o nogometu su se počele zanimati za nogomet i pratiti, te komentirati utakmice. Recepti su bili manje zanimljivi 🙂 .

I tako, čekam da završi Prvenstvo i smišljam u kom trenutku nastaviti s objavama, kad stiže uradak jedne žene. Baš sam se obradovala kad  je Matea poslala putopis – Azerbajdžan, glavnog grada Bakua, kud je otišla s mužem i  bebom. Svaka čast na odvažnosti! Nije lako  upustiti se na daleki put s malim djetetom. Ovim putopisom smo ‘ubrali’ još jednu državu i novu autoricu:

16 - ulicama Bakua 3
16 – ulicama Bakua 3

“Italija, Francuska, Švedska, SAD, Južnoafrička Republika, Tanzanija, Čile… da mi je netko rekao prije godinu dana da pogađam koju zemlju ću posjetiti, vjerojatno bih ih nabrojala još tisuću prije nego što bih došla do svoje najnovije destinacije – Azerbajdžana.

Cijela priča je počela kad je moja pustolovna kuma i kolegica s fakulteta odlučila napustiti svoju zonu udobnosti i pronaći svoje novo radno mjesto u državi koju nije ni u vlastitim mentalnim mapama mogla locirati. Kad sam čula kamo seli, kao svaki prosječni neznalica, ukucala sam ime države u google i pogledala što mi wikica ima za ispričati. Kaspijsko jezero, ahaaa… pa čula sam za to. Zemlja vatre, zemlja plina i nafte, zemlja bogate kulture, miks Orijenta i Okcidenta, bogatstva i siromaštva…, iz Mađarske direktan let – ta informacija me najviše zaintrigirala. Četiri sata od Budimpešte i mogu stići tamo, na neki novi, meni neznalici koja nikad nije bila izvan Europe, nepoznat teren.

Da bi priča bila zanimljivija, na put ne idem sama, nego sa mnom ide suprug i jednoipolgodišnji sin. Obojici će to biti prvi let avionom. Uf. Prije puta pakiramo narančasti fascikl s našim putovnicama, vizama koje smo dobili online, kartama za avion i propusnicom za parking…”

Čitajte  o novoj uzbudljivoj destinaciji, autorici želimo dobrodošlicu:

Put u Baku

 

Please follow and like us:
Scroll to Top