Bajkerska dunavska tura – 1. i 2. dan

” Nedeljko jednom davno napisa:

Jedno od najčešćih strateških pitanja i odgovora pri planiranju zujanja:
– ‘oćemo li? – ‘oćemo!
– đe ćemo? – đe god ‘oćeš!
– kad ćemo? – kad god kažeš!
– može l’ sada još po jedno?
– a što ne bi moglo, nismo bolesni!…

Nije bitno ko pita, a ko odgovara

Od prilike tako je bilo i prilikom planiranja ove, Dunavske ture.

Odavno se ona mota po “njegovoj” glavi, ali kad dođe ljeto, nema dovoljno vikenda, odmora i slobodnih dana da se svi snovi ispune. A bajkeri svoje snove žive!

Procijenili smo da je polovina svibnja dobar termin za polazak; ispratili već svečano otvaranje sezone, odvozali nekoliko skupova u regionu i eto prilike da se otisnemo na put. Plan je kartografski ovakav:

Tura se mogla nazvati i 5B, s obzirom da smo planirali obići Balaton, Beč, Brno, Bratislavu, Budimpeštu i na istok  ići do Temišvara. No, ime nije ni najmanje bitno. Važno je sjesti na motor, naoružati se dobrom voljom, ponijeti koji dinar, lijevom nogom “na dolje” i pravac prvo odredište!

Grupa broji 4 člana. Svi već stari znanci iz MK Istok. Putovalo se već zajedno, dobro se razumijemo, a cilj je uživanje u čarima nekoliko gradova centralne Europe. Plan je prevesti 7 zemalja u 7 dana. Hrvatska, Mađarska, Austrija, Češka, Slovačka, Rumunjska i Srbija. Krug se završava u Banjaluci, a trebalo bi preći oko 1800 km. Ekipu čine: Nedo, Gaja, Abram i ja, a voze se dvije honde i dva BMW-a.”

Imamo mi dva kapetana na Putopisima. Jedan plovi morima, ali je ujedno krenuo na zanimljivo putovanje s prijateljem na motoru koje je uključilo Svjetsko prvenstvo u nogometu, bili su u Kalinjingradu na utakmici Hvatska – Nigerija. O tome pišu na facebook stranici Sputnik 2. Drugi kapetan je Darko, koji ima vlastitu web stranicu kapetan.biz. Već smo objavljivali Darkove uratke: Staze kroz Rumunjsku, Jadranski otoci – pogled s palube jedrilice. U dogovoru s njim prenosimo bajkersko putovanje dunavskom turom. Kako je naglasio u početku uvoda proći će 7 zemalja na motorima. Ekipa je putovala 7 dana. Razdvojićemo putopis u tri dijela, kako bismo pozornije pratili avanture bajkera. A danas je i poseban Darkov dan – rođendan. Neka ova objava bude naša čestitka za rođendan.

  1. dan, Banja Luka – Keszthely (jezero Balaton)
  2. dan, Keszthely (Balaton) – Brno

Za nastavak čitanja -> Putopis Dunavska tura

Please follow and like us:
Scroll to Top