čokoladna torta

Šesta godišnjica i nova država – Kambodža

Šesta godišnjica – toliko dugo postojimo, radimo i ne odustajemo 🙂 . Prešli smo milijun posjeta, imamo skoro 300 putopisa, gledali su nas i čitali posjetitelji iz 167 država. U šestoj godini smo dobili 3 nova putopisca, a uskoro ćemo imati još jednog. Trenutno nas je 48. Čestitke svim autorima koji su doprinijeli čitanosti Putopisa i još uvijek to čine. Hvala.

Nisam zaboravila napraviti tortu za putopisce, ali nije uslikana.U frižideru je, čokoladna (mljac), još da je ukrasimo šlagom,  sladoledom i dođite 🙂

torta prije ukrasavanja
torta prije ukrasavanja

Što se sve dogodilio u šestoj godini postojanja portala Putopisi.net? Dva puta smo imali gostovanje u emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’ i to su nas predstavljali novi autori: Ivana Cvitanušić i Davor Skeledžija, a  snimljen je i treći prilog s Voyagerom, koji se treba uskoro emitirati.

Neku večer me zvao i autor Davor Stipanić koji će uskoro na Radio Zadru imati svoju kolumnu pod generalnim nazivom ‘Frekvencije turizma’. Obećao je nastaviti rad na svom blogu Oko stola. Prvo sudjelovanje se očekuje u ponedjeljak, 21.9. 2015 u 9:45.  Javit ću vam link za live – stream kao podrška Davoru! Cijeli tekst će poslije postaviti na web stranice HRT-a.

Ulazimo u Kambodžu

Za rođendanski poklon portalu, Sam je napisao prvi dio putopisa Kambodže u kojoj je boravio u 4. mjesecu. Kaže mi da je bilo vrlo zanimljivo, ima hrpu slika i napisat će više nastavaka. Uvijek me obraduje kad se javi s neke egzotične destinacije i pita: imamo li već ovo u Putopisima? Skoro da radi za nas 🙂

Ipak, mi smo i dalje volonteri, što redovito naglasim svim novim autorima. Darko, koji je jedan od njih,  nedavno se odmarao u Grčkoj, ima vlastiti sajt, ali je želio  postati dio naše putujuće družine.

Arjana se vratila iz Amerike; vjerujem kako će naći vremena bar malo nam opisati kako je bilo živjeti tamo 10 mjeseci.

Danko je putovao u Drezden ove godine i isprintao sebi Vedranov putopis. Kaže da su se ostali suputnici u autobusu ‘otimali’ za sadržaj, tako im je bio koristan!

Ana Belanda i ja obožavamo otići na kapućin i pričati o doživljenim putovanjima, maštati o sljedećim odredištima. Naručimo piće, odmah platimo, kako nas netko ne bi ometao u važnim razgovorima i onda “šuškamo”. Ona je vječna inspiracija i motiv 🙂

Saša je posjetila Maroko i nasmijala nas slikom sa kozama koje “pasu” na drvetu izbacujući sjemenke argana; poslije ih koriste u kozmetičke svrhe i kulinarstvu.

Moja desna ruka, najbliži suradnik suprug i ja smo ove godine bili s grupom u Ateni gdje smo saznali od nepoznatih putnika kako se Putopisi.net čitaju. Još jednom želim istaknuti kao urednica da putujem za svoj gust i nikad ne tražim vip tretman. Mi smo samo ljubitelji putovanja, fotografiranja, uživamo u novim saznanjima i znate što još  – iz periferne memorije “dohvatamo” podatke za koje smo mislili da odavno spavaju. Putovanja ih izdignu na površinu.

Eto, to su novosti, a mi nastojimo održati kvalitet i pružiti osnovne upute ljudima koji putuju na određena odredišta.

Sad se bacite na čitanje Kambodže – Angkora, spektakularnih ostataka jedne od najstarijih azijskih civilizacija – kmerske. Kompleks Angkor se protezao na oko 1000 km2 površine i bio je veći od današnjeg New Yorka, koji obuhvaća 800 km2 površine.

Putopis Kambodža – prvi nastavak – BRZI I ŽESTOKI

Please follow and like us:

2 thoughts on “Šesta godišnjica i nova država – Kambodža”

Comments are closed.

Scroll to Top