Treća godišnjica – 500 000 posjeta

Treća godina postojanja Putopisa blog je imala i veselih i tužnih momenata.  Trudila sam se istaknuti vesele, jer vi nas čitate radi  razonode i zabave. Prema broju čitatelja i država koje nas posjećuju, još smo vam privlačni.  500 000 čitanja/gledanja se upravo jutros okrenulo, kao da je  čekalo jubilej.

Nedavno, kad smo objavili 200. putopis, obećala sam tortu. Vidim kako sajt Breakchef.com, s kojim od ove godine surađujemo, pogledava što se ništa ne kuha kod nas. Stoga, vrijeme je za poslasticu. Ovo ljeto sam se najela odličnih torti mladih domaćica, jedna mi je dala ideju –  švarcvald tortu. Ukućani su bili oduševljeni što je pad temperatura probudio uspavanu kuharicu u meni. Ovaj put nisam popravljala svog starog Della paralelno s izradom torte, kao prošle godine. Naime, ponovila sam se novim računalom nakon dvogodišnjice Putopisa i mog i suprugovog rođendana. Oduvijek praktična, lijepo glasno “razmislim”  🙂 što bih mogla dobiti za rođendan ili neki drugi povod i uskoro to ostvarim.

Švarcvald torta
Švarcvald torta

Raduju  me male stvari . Sretna sam kad dan počne s osmijehom. Gledam neku večer seriju Full House s djecom: Jesse namrgođeni lik ujutro kao i većina, a Joey nasmijan i dobre volje. Mene su  pitali prije par godina na poslu: na čemu sam kad dolazim raditi nasmijana? Dok oni pospani piju prvu jutarnju kavu, već sam učinila masu stvari kao i svaka majka, supruga i domaćica. Brzo se transformiram u poslovnu ženu i radim … Nail art na noktima (trenutno imam zebru) me nasmije nakratko dok tipkam i podsjeti na moju kreativnu potomkicu, koja na meni vježba 🙂  … Glazbu za video prezentacije bira moj sin;  uputila sam ga što mi treba i on uloži toliko truda kako bi ispalo diskretna podloga, ali ugodna za slušanje…

Putovanja, na koja sama ne idem često, dala su mi jednu novu dimenziju u životu. Upoznala sam virtualno mnogo autora, neke poznajem i osobno i povremeno se nađemo. Što sam sve naučila uređujući Putopise? Dok smo se dogovarale za emisiju o Rigi s Marinom kao gostom,  dopisivala sam se s  Jelenom (Radio Rijeka) i zaključile smo koliko toga znamo o drugim zemljama i gradovima uređujući  – ja Putopise blog, a ona  emisiju Radio putovanja, da nam se nekad čini kako smo na tim putovanjima stvarno bile! Kolegica s posla bila davno u Amsterdamu i pričamo mi o tom gradu, ja joj spominjem mjesta u gradu koja je ona obišla, ali zaboravila. Kaže ona meni:” Pa kad si ti bila u Amsterdamu?” “Nisam bila, samo sam uređivala dva putopisa. “

U ovoj godini Radio mreža nam je omogućila vlastitu emisiju Putopisci u gostima. Do sad su realizirane dvije: s Voyagerom (o Iranu)  i Vesnom (filozofski putopis Vatra i led).

Jedino što sam primijetila da manje komentirate nego prije, ali nekad je šutnja zlato.

A sad, dragi moji autori, suradnici i vjerni čitatelji, poslužite se tortom!

Ulazimo zajedno u četvrtu godinu postojanja…putujte, slikajte i pišite nam. Neki od vas me redovito izvještavaju kuda sve putuju, a ja ne mogu dočekati izvještaje i slike. Broj prikupljenih zemalja i gradova je sve veći, ali o statistici nekom drugom prilikom, sad je vrijeme za slavlje.

Please follow and like us:

4 thoughts on “Treća godišnjica – 500 000 posjeta”

  1. Čestitka za treću godišnjicu. U godinama koje slijede slavit ćemo ih još puno i zajednički ih ispuniti pričama i događajima sa svih strana ove naše prekrasne planete.

  2. Čestitam na obljetnici i iznimnom broju posjetitelja. Ne čudi, Putopisi su zadržali raznolikost i zanimljivost putovanja, a urednica svježinu u njihovom predstavljanju!
    Nastavljamo praćenje.

  3. Zahvaljujem na čestitkama koje ste poslali putem komentara, maila i facebooka. Nadam se da ćete nam još vjerno pisati, slati tekstove i slike i čitati nas.

    Urednica

Comments are closed.

Scroll to Top