Louvre - Pyramid

Pariz – nastavak

Već duže vrijeme za nas piše i fotografira autorica Ehli. Naša suradnja je počela  s galerijama na Travelogu, pa putopisima na ovom sajtu. U međuvremenu, Ehli je izradila svoj portfolio NotSoRandomPics, a odnedavno je krenula s Projektom 365 u kome treba postaviti svaki dan po jednu fotografiju na sajt. Veoma kompliciran posao, ali za vrhunskog fotografa, koji tako uživa u slikavanju,  to neće biti problem.

Drugi dio Pariza je njen sedamnaesti putopis na ovom blogu. Doručak na Monmartru, obilazak tog čuvenog boemskog kvarta Pariza, popodne –  obilazak Versajskih dvoraca. Za navečer  su ostavile posjet Louvre-u, nadajući se manjoj gužvi i većoj slobodi razgledanja. Je li Mona Lisa ima ljepši osmijeh od Lee? Mi smo imale internu anketu i znate tko je pobijedio? Ne mogu vam napisati, ali možete pretpostaviti 🙂

“Montmartre nadvisuje čitav Pariz, jer je smješten na 130m visokom brežuljku. Krajem 19. stoljeća postao je simbol umjetničkog života grada, mjesto gdje su mnogi poznati umjetnici živjeli i stvarali. Danas je to dio grada gdje se meni osobno najviše osjeća duh Pariza. Baš takvog sam ga mnogo puta zamišljala. Idealna kulisa za nezaboravne trenutke, gdje je prosto nemoguće ne zaljubiti se u uske strme uličice, male bistroe i slatke deserte u slastičarnicama.Do_srca Montmartra, trga Place du Tertre, vijugaju uličice s bezbroj stepenica. Tu se Lea bukvakno rastopila, očarana toplom atmosferom i dražesnim izgledom. Mnogobrojni ulični slikari i crtači portreta su preplavili trg još od ranog jutra. Mjesto kakvo se samo poželjeti može za prvu jutarnju kafu, prije nego što počne najezda turista. Činilo mi se da bih tu mogla sjediti satima i satima, budna sanjareći. Na samom vrhu brda Montmartre je bazilika Sacré-Coeur, sa svojim prepoznatljivim bijelim pročeljem. Građena je u romansko-bizantskom stilu i do nje vodi dugi niz širokih stepenica, po kojima danonoćno vrve turisti. Druga je najviša građevina u Parizu..”

PUTOPIS PARIZ – 2.dio

Please follow and like us:

2 thoughts on “Pariz – nastavak”

Comments are closed.

Scroll to Top