Žice

Walk like an Egyptian – Tajland

” Prije nekoliko godina, prijatelj mi pošalje e-mail govoreći da mu se više ne da raditi i ide u mirovinu. Živjeti negdje gdje se cijele godine može hodati u šorcu i majici kratkih rukava, da je sigurno i jeftino i  hrana dobra, a ne brane i koje pićence usput. Kako je proputovao cijeli svijet, kaže –  Tajland je upravo takvo mjesto…

Supermarket
Supermarket

… Tajland je inače budistička država, pa sam jedan dan odlučio svratiti u budistički hram. Ako se ikad odlučite poviriti unutra, morate znati nekoliko osnovnih pravila:

  1. Skinite cipele prije ulaska
  2. Obucite se prigodno – nema kratkih hlača, mini suknji, golih ramena itd.
  3. Ne okrećite vrhove stopala prema Budi (!)

Također je uvreda okrenuti lijevu stranu tijela prema Budi (!) E, sad zamislite kako je bilo hodati kad sam ušao unutra. Da me je samo bilo snimati. “Walk like Egyptian”. Tu je bio i njihov redovnik, sav živopisno istetoviran. Tetovaža je vrlo popularna u Tajlandu iz religijskih razloga.”

Sam me početkom godine  pitao: “Šta misliš da pođem kod prijatelja na Tajland? Zove me već dugo. ” Rekla sam kako ni trenutka ne bih oklijevala da sam na njegovom mjestu. I ode on u Tajland. Pitam ga: kako mu je bilo? Kaže : dobro. Hoćeš li nam napisati za putopis o tome?

Čekala sam i konačno dočekala. Nasmijte se njegovim zgodama i nezgodama koje je na duhovit način opisao i prikazao.

PUTOPIS TAJLAND

Please follow and like us:
Scroll to Top