Vila u špilji Vjetrenici

Prvi dan mjeseca kolovoza 2010. Osvanuo je lijep ljetnji dan. Dilema je kako ga što bolje iskoristiti – ići na kupanje na otoke ili negdje gdje je malo svježije, a zaintrigirat će dječju i našu maštu. Izbor je pao na Vjetrenicu, špilju udaljenu 54 km od Dubrovnika, 25km  od Slanog.

Brzo sam se spojila na Internet tražeći informacije kako i kada doći posjetiti meni najdraži doživljaj iz djetinjstva. Želim ga prenijeti svojoj djeci.

Prošle godine sam se spremala poći, ali već je bio 9. mjesec i kad smo zvali na ponuđeni broj telefona, rekli su nam da špilja tad nije otvorena. E, sad je srce sezone, nadamo se da će biti!

Na prvi telefon mi se javio ljubazni gospodin, ali je rekao da je on vodio u Vjetrenicu prije dvije godine, ali više ne vodi grupe u Zavali. Tražila sam drugi telefon, Turističke zajednice općine Ravno i dobila ženu, kojoj sam najavila dolazak. Rekla mi je da imaju najavljenu  grupu Rusa oko 12:30h, pa se možemo pridružiti njima. Uputila me da svakako ponesemo i jakne i tenisice, jer je unutra hladno i sklisko!

Zovnula sam prijateljicu, koja se sa svojom kćerkom brzo spremila, te se  zaputili prema Slanom. Ona se ponudila voziti našu malu i veselu grupu…

Stiže novi putopis iz susjedne države Bosne i Hercegovine –>Špilja Vjetrenica

Please follow and like us:
Scroll to Top