Beč u Uskršnjem ruhu

“Svima nam je poznata svečarska atmosfera u Beču za vrijeme Božića. Tad mnogobrojni turisti hrle u ovaj glavni grad sjeverne nam države, jer je atmosfera u to doba čarobna. Ali ništa manje zanimljivo nije vrijeme oko Uskrsa, kada miris proljeća i kolača obuzme njegove trgove. Tad se probude životne radosti, pojačane u vrijeme približavanja velikog katoličkog blagdana…”

Pilići, zečići, žabice ...
Pilići, zečići, žabice …

Slavica je ovaj vikend odlučila ponovo obići Beč i zaviriti kako se oni pripremaju za Uskrs. Svakako pročitajte novi zapis pera našeg glavnog putopisca. Kuda ona sve prođe kako bi pronašla nešto neobično, novo. Najvažnije je ići gdje idu domaći. Pročitajte – >

Uskrs u Beču

Please follow and like us:

9 thoughts on “Beč u Uskršnjem ruhu”

  1. Na ovom putovanju više sam snimala detalje, nastojala obratiti pažnju, koliko se moglo, na svakodnevni život domaćeg stanovništva. Teško je to uočiti za kratko vrijeme, ali sam barem pokušala.

    1. Kao sto sam obecala Rusku tortu sam pravila za Uskrs bila mi je super svi su se sladili,Tiramusu sam jela kod moje prijateljice Talijanke I Norveska srca takodje to je tradicija kod talijana za Uskrs. Tako da sam te slastice isproibala.Delisio!!!
      SRETAN USKRS svima koji prosljavljate.

      1. Ma bravo, Neda! Tri naša recepta za Uskrs. Severina se jako obradovala što si pravila Rusku tortu. Zanimljivo mi je da se Norveška srca rade tradicionalno i kod Talijana! Kako je spomenula u komentaru Ivona, ti vafeli se odavno pripremaju i u Njemaćkoj. Sjećam se da su se prodavale posebne smjese u prahu za praviti vafele za taj pekač, vidjela kao dijete. Sad je pitanje gdje je prvo napravljen vafel? Norveška, Italija, Njemačka…?

  2. Moram ga što prije nabaviti, standardi bloga su sve viši kao i moji osobni kriteriji. Problem su mi noćne slike, zatim veće udaljenosti, to želim poboljšati.

    1. Jesam, ali nije bilo dobro. Općenito problem mi je noću slikati na veće udaljenosti, jer su mogućnosti aparata prilično skromne, i hvata samo bliže objekte.

Comments are closed.

Scroll to Top