Novi jubilej – 40000 čitanja

U svim sretnim trenucima, kad se srce raduje i duša pjeva, ljepotu trenutka dopunjava cvijeće. Bilo ono veliko, ponosnih glavica i razigranih boja, opojnog mirisa kao najljepši Chanel, ili sitno livadsko, ljupko i nježno kao mlado djevojče, uvijek je tu da nadopuni čaroliju.

Ovo je naš  sretni trenutak, kad se naše ‘dijete’ koje smo brižno njegovale, polako pretvara u pupoljak spreman da se rascvjeta i ponosno digne glavu pred svijetom. U ove tekstove smo uložile ono najvažnije: ljubav, strast prema dalekim prostranstvima, želju da ta prostranstva dokučimo i proniknemo u njihovu ljepotu i dotaknemo sve neotkrivene tajne.

Uložile smo i naše dugogodišnje prijateljstvo.

Koliko smo vas uspjele zabaviti i ispuniti vam dušu to ćete sami prosuditi, dragi prijatelji, a nas dvije, razdragane putnice, nastavljamo i dalje lepršati raznolikim krajolicima naše tajanstvene planete Zemlje, upoznavati zanimljive ljude i uz  pregršt divnih suradnika sve to stavljati na naše stranice.

Ovaj put smo se zaogrnule laticama, jer su mnoge zemlje koje smo ovdje prikazale poznate po uzgoju cvijeća (Nizozemska, Italija, Turska …), a svakako vas, po običaju, pozivamo na slastan zalogaj u aranžmanu blogerice Nene, koju smo pozvale da gostuje kod nas na Putopisima. Nena se odazvala našem pozivu na obostrano zadovoljstvo i poslala nam recept za kolač Tiramisu.

Putujmo i dalje i sladimo se zajedno

Nena : Tiramisu (Siena, Italija)

tiramisu

4 žumanjka
10 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
50 dag sira mascarpone
2,5 dl slatkog vrhnja

20 dag piškota

2,5 dl crne kave bez šećera
4 žlice ruma

2-3 žlice kakaa za posipanje

Na pari tucite žumanjke uz dodatak šećera u prahu i vanilin šećera. Kad se pretvore u gušću kremu skinite s pare i pustite da se hlade.
U međuvremenu istucite slatko vrhnje u šlag pa ga lagano pridodajte siru i sve lagano pridodajte ohlađenoj kremi od žumanjaka.

tiramisu sastojci

Piškote umačite u hladnu mješavinu kave i ruma, (prvo onu stranu premazanu šećerom) slažite na tacnu ili neku drugu ravnu, čvrstu podlogu te premažite s pola količine krema, ponovo posložite umočene piškote i premažite s ostatkom kreme.
Po vrhu posipajte s kakaom.

tiramisu posip

Stavite u hladnjak da se slastica dobro ohladi pa poslužite.

Ako ste 100% sigurni da su jaja svježa žumanjke nije potrebno kuhati u kremu nego ih samo dobro, pjenasto istucite sa šećerom pa dodajte mješavinu šlaga i mascarponea.

Please follow and like us:

14 thoughts on “Novi jubilej – 40000 čitanja”

  1. I meni je super, Niky Wicky, ja zamišljam kako jedem tiramisu dok oko mene leluja cvjetna riba. A što misliš o vožnji onim cvjetnim kolima, baš bi bilo super ?

  2. Dok dlanom o dlan stigli smo do ove brojke. Oduševljen sam cvijećem, a naročito me, kao Dalmatinca, privlači ona riba. Stalno razmišljam kako bih je mogao smazati :mrgreen:

    Nego, u dilemi sam: je li ovo onaj jubilej za koji je meni i Michi obećana večera ? Šta veliš, Micho ? 😉

  3. Jel su to kolaci za proslavu,pa nije fer,moj zeludac podnosi samo kuhano i sve na leso, a cini mi se da tiramisu ne moze biti na leso.Ima li netko takav recept.

  4. Vera, tiramisu je lagan kolač i mogu ga svi jesti, pogotovo u ovom svečarskom trenutku. Svakako si i ti dio ekipe zaslužne za jubilej, i sladimo se zajedno ! Istovremeno uživajmo u lijepim cvjetnim aranžmanima.

  5. Mada malo kasnim čestitam na 40.000 posjetitelja 🙂 (za dobre želje nikada nije kasno, zar ne?)
    Od ljepote cvjetnih aranžamana zastaje dah, a tirimusu znam da je jako dobar ;). Hvala na gostoprimstvu

Comments are closed.

Scroll to Top