Muzej sapuna

LJETNA TURA 2022. – 6. nastavak: Provence i Azurna obala

Putovanja su jedna od najzahvalnijih tema razgovora koje možete imati u društvu, pogotovo kad se radi o odredištima koja su drugima nepoznata. Sjeverna Amerika, gdje živim, je posebno zanimljiv slučaj. Sama za sebe je ogromna i zanimljiva, tako da se malo njih odlučuje otisnuti preko oceana, gdje žive zmajevi i dinosauri. Ako već idu u inozemstvo, Meksiko i Karibi su glavna odredišta i, po pravilu, ide se u “all inclusive” (sve uključeno u cijenu) resort. Europu uglavnom vide kao “tematski park”. Taj sam izraz čuo u jednom podcastu o globalnoj ekonomiji gdje je analitičar komentirao mjesto i ulogu Europe u svijetu. Nastavak Ivanovog serijala s mnoštvom detalja me upravo podsjetio na taj izraz.

Ovaj put Ivan nas vodi na jug Francuske, Azurnu obalu i Provansu, koja je, uz Toskanu u Italiji, među najpoznatijim europskim odredištima u Sjevernoj Americi, ako izuzmemo razvikane destinacije kao što su London, Pariz ili Rim. Između mnoštva zanimljivosti upoznat ćemo se i s muzejem sapuna! Posebno mi je zabavno bilo spominjanje Louisa de Funèsa i njegovih urnebesnih filmova o žandarima, s obveznom razrokom časnom sestrom koja vozi “spaček” u ludoj jurnjavi autima.

Da ne duljimo, šesti nastavak Ivanove ture po europskom “tematskom parku” pogledajte na poveznici: –> Ljetna tura 2022. – 6. dio: Provence i Azurna obala

Please follow and like us:
Scroll to Top