Na glavnoj ulici u Vaduzu

Novi serijal – LJETNA TURA 2022. (Lihtenštajn – Luksemburg – Belgija – Francuska)

Počinjemo novi serijal od neumornog Ivana – kako kaže, ovaj će biti dosad najopsežniji. Sreća pa nam svoje putopise šalje u vrlo sređenom obliku, što nam znatno olakšava postavljanje web stranice. Ne treba ni pominjati da je vrlo pismen, pa tako tekst čitam više iz radoznalosti da bih dobio ideju o uvodu.

Tako nam pominje kako Google maps može dobro zbuniti, što mi je i samome dobro poznato. Najsmješnija je bila epizoda u Torontu. Tad sam još koristio Garminov GPS. Dogovorim se s prijateljima da se nađemo na toj i toj adresi (ulica i broj.) Vozim se ja tako i dođem na odredište po GPS-u, sve glatko prošlo, ali vidim oko sebe samo nekakva skladišta i poslovne zgrade, te policijsku postaju. Gledam brojeve zgrada i ništa ne shvaćam. Pa gdje su ovi moji?! Nije dugo prošlo, zvoni mobitel: “pa gdje si ti, čekamo te!” Odgovaram da sam tu, gdje su oni. Opisujem im gdje sam i oni ništa ne kuže. Opisuju mi okolicu gdje su oni i ništa se ne slaže s mjestom gdje se nalazim. Da skratim priču, ispostavilo se da sam pogrešno unio ime grada – stavio sam Toronto, a oni su u Mississaugi. Ista ulica, koja je, gle čuda, duga jedno 240km i pruža se kroz nekoliko susjednih gradova. Zato – oprez!

Vraćamo se Ivanu i njegovom putopisu koji ćete naći na poveznici: —> Ljetna tura 2022 – 1. dio – Lihtenštajn i Luksemburg.

Please follow and like us:
Scroll to Top