Nova država – Bolivija i jezero Titicaca

Besmrtni Rene iz humoristične serije Alo, Alo je počinjao svaku epizodu riječima: “Sigurno se pitate…” Tako ćemo i mi početi na sličan način.

Sigurno ste primijetili da smo u zadnjih nekoliko mjeseci daleko rjeđe objavljivali nego inače. Nema razloga za uzbunu. U pozadini se radilo punom parom.

Oprostili smo se od starih alata i instalirali nove, koji nam sad omogućuju daleko lakši rad na sređivanju tekstova i slika. Nekoliko desetaka starih putopisa sredili smo tako da se sad preglednije prikazuju, pogotovo na mobilnim uređajima – tabletima i pametnim telefonima. U nekoliko serijala dodali smo linkove koji će vam omogućiti jednostavniju navigaciju između nastavaka. I mnogo toga drugoga, da vas sad ne davimo nepotrebnim detaljima. Još uvijek nam preostaje dosta posla, ali je ono najkritičnije urađeno.

I tako, dok smo raspravljali o novim idejama, javio nam se Branislav koji je ranije pisao o Hong Kongu i ponudio svoje materijale s drugih lokacija. Nismo mogli dočekati, jer se radilo o Južnoj Americi, o kojoj nismo puno pisali. U posljednje vrijeme slušamo i čitamo o velikim previranjima na tim prostorima. Naravno, vijesti o događanjima koje dolaze do nas ovise o predrasudama i/ili skrivenim namjerama onih koji o tome pišu. Ništa novo za one koji pažljivo prate situaciju u svijetu i mi se time nećemo ovdje baviti.

U svom jedinstvenom pjesničkom stilu, Branislav nam dočarava svoj boravak na tajanstvenom jezeru Titicaca u postojbini zagonetnih Inka. Kako od jednog pogleda napraviti čitavu priču? Kako se on u tom trenutku osjećao? Kako uopće pretočiti taj zanos u riječi? Sve to i, onako usput, kako se s lakoćom penjati uz nebrojene skale, možete pročitati u putopisu kriptičnog naslova – Passepartout Titicace u ogledalu.

Please follow and like us:
Scroll to Top