Diljem-otoka-nalaze-se-slične-grupe-kamenih-ljudi

Island – spoj nespojivog i fotošopirana priroda

‘Kad sam rekla roditeljima i prijateljima da početkom veljače neću biti dostupna ni na jednoj komunikacijskoj platformi jer putujem na Island, reakcija je sa svih strana bila ista. ‘Zašto baš Island, pa što tamo imaš vidjeti?’, pitali su me.

Što tamo imam vidjeti? Pa iskreno, ne znam od kud da krenem. Pet dana koliko sam provela na, popularno zvanom, otoku leda i vatre, toliko mi je podiglo ljestvicu kriterija da se bojim kako će me malo koje buduće putovanje uspjeti toliko oduševiti.

Mislim da je nemoguće riječima opisati i jako teško slikama predočiti ljepotu koju Island krije, no potrudit ću se pokazati vam bar dio čarolije koju sam doživjela na ovom putovanju…”

Prošle godine sam držala jednu prezentaciju i na pauzi sam sasvim slučajno počela pričati o svom hobiju, putovanjima i putopisima. Kolegica Mia me upitala što mislim o Islandu, je li mi netko pisao o Islandu? Uputila sam je na putopis naše Vesne jako ponosna na svoju prijateljicu što se zaputila sa svojim malim blizancima u tu tako uzbudljivu i  raznovrsnu zemlju. Također mi je poslala prekrasne slike. Nisam se nadala da će tamo ići još jedna naša autorica i to novinarka, Andrea. Vidjet ćete s koliko žara je pisala o svom boravku u toj zagonetnoj, udaljenoj zemlji vikinga. Ovo je njen peti putopis kod nas 🙂

Islandski konji veličine su ponija te su jako temperamentni
Islandski konji veličine su ponija te su jako temperamentni

Naš prijatelj Petter, Norvežanin, koji nam je pričao o svom jeziku, kazao nam je kako Islanđani govore staronorveški. Koja surova priroda! Pročitajte kako se tamo snašla kao vozačica naša neustrašiva autorica Andrea:

Putopis – Islandom na četiri kotača

Please follow and like us:
Scroll to Top