Gostovanje Voyagera u emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’

Dana 29.09. 2015. u 9:00 h smo imali gostovanje našeg autora, Voyagera, u emisiji HRT-a ‘Dobro juto, Hrvatska’. Inače, on je putopisac koji je na našem blogu obišao najviše odredišta i napisao najviše putopisa. Do sad ih je objavljeno 47. Trenutno je u tijeku serijal iz Kazahstana koji će imati 10 nastavaka. Voyager je do Kazahstana svaki tekst nazivao vodičem za početnike, ali je posljednji serijal naznačio vodičem za napredne, jer je u Aziji boravio dvije godine radeći tamo. U tom periodu je obilazio druge azijske zemlje koje su nekad bile u sastavu SSSR-a. Kad spominje najzatvorenije države na svijetu, na prvom mjestu računa na Sjevernu Koreju, a zatim Turkeminstan. Otkad surađujemo, javi mi se sa putovanja, pa se dogovaramo što bi se moglo objaviti i što bi bilo zanimljivo čitateljima. Kako je i sam bloger, htio je nastaviti raditi iz Kazahstana na svom blogu Putnik-početnik;  iznenadio se kad  od tamo nije mogao pristupiti platformi blogspota, pa je privremeno otvorio drugi blog na Indexu – Gastić u Kazahstanu.

Pisao nam je o Indiji (11), Turkmenistanu (5), Uzbekistanu (6), Sjevernoj Koreji (5), Vijetnamu (8) i Iranu (6). Naša uspješna suradnja je započela u listopadu 2010. i nadam se njenom nastavku. Želim navesti kako je inspiracija i drugim putnicima. Neki putopisci kreću njegovim stazama 🙂 Čitat ćete uskoro.

Busna stanica s klima uređajem
Turkmenistan – busna stanica s klima uređajem

Pogledajte prilog koji je ekipa HRT-a snimila u Zagrebu, a predstavlja treće gostovanje putopisca s portala Putopisi.net:

Putovanje kao stil života

Please follow and like us:
Scroll to Top