Indija 10. nastavak – Bollywoodu u pohode

“Mumbai je vrlo ponosan na činjenicu da se ovdje snima najviše filmova na svijetu (barem oni tako misle, a vjerojatno nisu daleko od istine), jer tu je dom Bollywooda, indijske filmske industrije. Postoje organizirane ekskurzije koje se prodaju pod nazivom Bollywood tour ali su u pravilu preskupe i sadrže posjet filmskom setu (skoro uvijek se neki film snima pa se može vidjeti, doduše ne znači da ćete tamo naići na lokalnog Ivu Gregurevića), vožnja kroz kvartove gdje žive filmske zvijezde, odlazak u kino i još ponešto. Odustajem od nerealnog trošenja novca i odlučujem se otići u kino bez da plaćam porez na budale…”

Reklama
Reklama

Kako biste se vi uklopili u jedno klasično indijsko kino? Sjećate li se kad se nekad komentiralo i pljeskalo glumcima? Mene to pomalo podsjeća na anegdotu o Čapljincu koji je stalno “visio” u lokalnom kinu. Puštali su ga besplatno. Kad bi se na ekranu pojavilo Metro-Goldwyn-Mayer i maskota lava kako riče, on bi mrtav hladan rekao :”E ovaj sam gled’o” i izašao van! Mi, djeca,  smo se valjali od smijeha svaki put i trčali za njim na ulici kad bismo ga sreli, čekajući provale.  A bojali smo ga se…

Nešto slično doživljava i Voyager u kinu u Indiji. Svakako pročitajte ovaj nastavak serijala Indije, predzadnji, koji prikazuje atmosferu pravog indijskog kina.

Putopis Bollywodu u pohode

Please follow and like us:
Scroll to Top