Biser Bohemije

Marinovo bauljanje Češkom

Ovaj put je riječ o autoru koji kod nas objavljuje svoj jedanaesti putopis. Pisao nam je o Poljskoj, Rusiji, Hrvatskoj, Latviji i Crnoj Gori, te Albaniji. Njegova Albanija je najčitaniji putopis na ovom sajtu. Od početka postojanja portala Putopisi.net pročitan je čak 14080 puta. Trebalo bi tome pridodati i broj čitanja na Putopisi blog, znači brojka je još veća. Čestitamo Marinu! Osim ovog uratka, poslao je još nekoliko zanimljivih. Pet dana zaredom mi je slao nove radove sa slikama – s uživanjem sam ih čitala uz jutarnju kavicu. Sigurno će i kod vas izazvati pozor izborom lokacija koje opisuje – vrlo neobičnim mjestima, ne razvikanima. To i jest posebnost ovog putopisca – ne piše o glamouru, nego o realnom životu i mjestima u koje neće lako zaviriti “obični” putnici. Da ne zaboravim napomenuti kako su i fotke odlične – neke su prave umjetničke.

U ovom putopisu osvrnuo se na sljedeće gradove: Češki Krumlov kao najdraži u Češkoj – grad iz bajke, biser Bohemije, naročito pod snijegom:

“Mnoge kuće su iluzionističke, bez balkona ali s balkonom, nemaju prozora ali i to se da srediti. Nevjerovatni prizori.  Odličan je kafić  na mjestu stare ljekarne, vrhunska usluga, vrhunska glazba i pića. Nalazi se nedaleko od dvorca, vlasnik i konobar uživaju u svom poslu, s guštom pripremaju svaki koktel, dojam je da su uvijek nasmijani, paze do svake osobe. Rekli biste kafić kao kafić, konobari kao konobari. Ovaj ne, budete li ovdje svakako odite do stare apoteke i popijte čaj ili kavu”

Obišao je još Češke Budejovice (poznate li Budweiser pivo?) i Viši Brod, te Ostravu, mjesto gdje Istočna Europa  sreće Zapadnu Europu, itd.

I vi malo bauljajte Češkom čitajući ovaj putopis:

BAULJANJE ČEŠKOM

Please follow and like us:
Scroll to Top