Indija – majka svih putovanja – novi serijal

“U mikrosvemiru iskusnih putnika, često se spominje Indija, kao majka svih putovanja, valjda zato što ima sve: tradiciju, kulturu, sve religije svijeta, najviše planine, ocean, velike rijeke, ogromne gradove i nešto manja sela, plaže, hranu, čajeve…I odlučiti se putovati u Indiju nije nimalo lako, jer ako nemaš par mjeseci vremena, pitanje je što strpati u svega 2 tjedna?! Kuda krenuti, što zaobići, kako povezati dva grada…elem, zahtijeva ova majka i dosta planiranja. Nakon par tjedana razmišljanja kuda i kako, bukiram let, prilično povoljan iz Almate (realno, Delhi je najbliži veliki grad…i Moskva i Peking i Istanbul su udaljeniji od Delhija) i rutu: Delhi – Varanasi – Jaipur – Mumbai…otprilike…moderna povijest – stara povijest – najljepši grad – najluđi grad i rekoh dosta će to biti. Zaobilazim Agru i Taj Mahal, kolikogod je to MUST SEE, brijem da mi se i ne ide tamo na pola dana i troši energija, ja hoću Indiju nekim svojim očima, iako je ovo prilično klasično putovanje kad su destinacije u pitanju. Pitaju me kolege: a zašto ne ideš u Gou, mislim si…masovni turizam me nikad i nije privlačio, pa bome neće ni sada. Ako mi se svidi Indija, vratit ću se, vidjeti sjever i jug…”

Započinje novi Voyagerov serijal o Indiji. Tamo je boravio 2011. pred Božić  i za Božić. Obično mi javi kuda  sve putuje, a to je stvarno zanimljivo pratiti nama običnim ljudima kojima zemljopisna karta nije najomiljenija igračka. Prošle godine smo u isto vrijeme bili na putovanju, pa smo probavali Internet providere – on indijske, a ja albanske  🙂 Što da vam kažem: poruke su išle, a provideri položili. Uživajte čitajući početak ovog ciklusa od 11 nastavaka. Znam kako mnogi volite čitati upravo ovog autora; ako mi vjerujete  – u Indiji je putopisac nadmašio samog sebe. Komentirajte jesam li u pravu i slobodno mi se pridružite ili me optužite za krivu procjenu 🙂

Indija – prvi nastavak

cvjetni aranzman ispod Gate of India
cvjetni aranžman ispod Gate of India

 Još da ne zaboravim – upozorile su me dvije čitateljice kako im ne prolaze komentari. Stvar je što nisu primijetile captchu – dodatnu zaštitu od prevelikog broja neželjenih poruka. Captcha je u vidu sličica ispod komentara i nakon pisanja komentara treba jednu od 4 sličice  prebaciti na desno prema uputi. Obje čitateljice su mislile da je to neka igrica, pa i jest na neki način. Slobodno komentirajte i igrajte se!

Please follow and like us:
Scroll to Top