5. putopis iz Irana – Yazd

Voyager nam je poslao svoj peti, pretposljednji, putopis iz Irana, koji je također objavio i kod sebe na blogu. Naša suradnja se i dalje nastavlja. Neću vam otkriti što je sljedeće, jer vas  želimo iznenaditi  odredištem koje će rijetko tko imati priliku u životu posjetiti. Znam da je teško čekati i postajete nestrpljivi, ali ovako je zabavnije, zar ne?

“Kako doći iz pustinjske oaze do najbližeg većeg pustinjskog grada, a nema redovne busne linije, tj. svi putevi vode okolo naokolo i putovanje bi trajalo barem 10-tak sati. TAKSI! Relacija Garmeh – Yazd je savladana za 4 sata, 350 kilometara i 35 dolara! Kad se podijeli na dvije osobe, ispada da me je put do tamo koštao manje od 90 kuna. Od centra Zagreba do aerodroma, taksi košta barem duplo toliko. Još jedan razlog putovati u ovu zemlju, taksi vam je jeftiniji od rentanja auta i ne morate se zamarati oko vraćanja auta, tankanja, parkiranja.

Tih 350 kilometara prema jugu nas je opčinilo. Nisam nikad vjerovao da pustinje mogu biti tako lijepe, raznolike, brdovite, šarene. Cesta prazna, tek poneki kamion, temperatura proljetno solidna oko 25 stupnjeva. Vozač dere po gasu, mi malo guštamo u krajoliku, malo spavamo, malo se zafrkavamo i vrijeme je brzo prošlo. Yazd nas je očekivao upravo u rano poslijepodne, sunce na obzoru…”

PUTOPIS YAZD

Please follow and like us:
Scroll to Top