Eksplozija inspiracije

Izgleda kako je dolazak jeseni utjecao na stvaralačke sposobnosti putopisaca. Nisam stigla postaviti Toscanu, a već dolazi novi putopis Istanbul. On je nešto najfriškije na blogu, jer se Slavica u nedjelju vratila s puta.

“Čudnom igrom slučaja, nakon otkazivanja željene ture, agencija mi je ponudila zamjenu: Istanbul. Bila sam razočarana, jer me Istok nije odviše privlačio, ali nekako podsvjesno proradila je znatiželja. Pa ipak taj grad hvale mnogi koji su ga vidjeli. Odlučila sam riskirati, ne očekujući previše. Moje pravilo je : sve vrijedi vidjeti.

Sreća da je let išao direktno iz mog grada, znači nema onih zamornih presjedanja. Nakon manje od dva sata sletjeli smo na aerodrom ‘Sabiha Gocken’, na azijskoj strani…”

Htjela sam još dati podršku našoj velemajstorici Vesni na Europskom prvenstvu u šahu, koje se uskoro treba održati. Ne znam jeste li svjesni koga sve ima na  blogu Putopisi, Vesna je tako slavna da ima vlastitu poštansku marku. Iako je moja bolja polovica filatelist, još je nismo uspjeli nabaviti, jer je veoma rijetka. A tek kakve nas zanimljivosti od nje očekuju! Napisat će o mjestu na Zemlji na kojoj 99% vas nije bilo. Slike sam već vidjela, neopisivo. Samo samo malo “odškrinula vrata”.

Please follow and like us:
Scroll to Top