Nova suradnja – portal Rio priče s putovanja, novi autori – Azori

Prije desetak dana javio nam se Robert s portala Rio priče s putovanja, ponudivši nam suradnju. Predložio je par tekstova koje bi nam ustupili. Za početak sam odabrala Azore, vulkanske otoke u Atlantiku koji pripadaju Portugalu; najviši vrh Portugala je upravo ovdje. Slično kao što je najviši vrh Španjolske na Tenerifima. Ovo je drugi put da objavljujemo putopis s otoka udaljenih od Portugala, a koji mu pripadaju. Prvi put je to bila Madeira. Kako piše autorica Nikolina, a ona je dio tima RIO, pa je postala naš 55.  autor, imaju izvrsnu infra – strukturu budući da su usred Atlantika i veoma su profesionalni kad su turisti u pitanju.  Opisat će nam kakav je osjećaj hodati po nekadašnjem vulkanu, a sad sve samo zelenilo i jezerca ?

Naše putovanje
Naše putovanje – Nikolina na Azorima

“Od kada je Ryanair uveo direktne letove iz Lisabona i Porta ka Azorima, sve više turista za malo novca ima priliku posjetiti ovo magično mjesto. Povratne karte Ryanairom  iz Lisabona su oko 38 €, a užitak vrijedan milijune. Kupismo mi karte za Azore, kao što bi naš narod rekao „kad je bal neka je maskembal“ (ili barem ja tako kažem).

Azorski otoci su bili na samom kraju ture po Portugalu, kada smo već bili apsolutno oduševljeni Portugalom, ljudima i gradovima. Savladao nas onaj fini umor od hodanja, obilazaka gradova, mijenjanja buseva i smještaja.  Ipak, snage za Azore smo skupili i nakon dva sata leta preko Atlantika stigli na najveći i glavni otok Azora, Sao Miguel i njegov glavni grad Ponta Delgrada.  Ja  sam jedan od onih putnika koji čim bus krene ili avion poleti komiram se i zaspim. U ovom slučaju spavanje nije dolazilo u obzir jer sam bila oduševljena moćnim Atlantikom iznad kojeg letimo i oblacima pod nama, te skoro  neprimjetnom granicom između mora i neba…”

Nastavite čitati  AZORSKI OTOCI

 

Please follow and like us:
Scroll to Top