“Buen camino” - pozdrav koji hodočasnici na Caminu upućuju jedni drugima, ispisan na raznim jezicima (prvi red: portugalski, engleski, njemački, drugi red: španjolski, francuski, talijanski)

Petnaestogodišnjica Putopisa s novim serijalom

Dočekasmo i 15-godišnjicu putopisa. Tko bi 2009. godine pomislio da ćemo se moći pohvaliti sa 65 autora i skoro 500 putopisa i recepata iz cijelog svijeta tek preko 10,000 fotografija!!!

Dok smo razmišljali što bismo mogli objaviti povodom jubileja, javio nam se Ivan s novim serijalom i time uklonio sve dvojbe!

Tema novog Ivanovog serijala je Put Sv. Jakova u Portugalu – Camino de Santiago, na portugalskom:

Camino de Santiago je hodočašće na kojemu se pješači do Santiaga de Compostele, grada u španjolskoj pokrajini Galiciji. U njihovoj katedrali čuvaju se posmrtni ostaci apostola Jakova Zebedejeva (španjolski: Santiago el Mayor). Postoje razne rute do Santiaga de Compostele, a najpoznatija je francuska ruta (Camino Frances). Ja sam se odlučio za portugalsku rutu (Camino Portugues), gdje mi je polazište bila Katedrala u Portu (portugalski: Sé do Porto).

Vjerujemo da će se vam se Ivanov putopis svidjeti, a za neke će možda poslužiti kao inspiracija da se i sami upuste u takav poduhvat.

Potražite Ivanov putopis na sljedećoj poveznici: Camino Portugues – 1.dio – početak avanture

Please follow and like us:
Scroll to Top