In memoriam Vesni R.

Prošli tjedan, 23.4.2019., iznenada nas je napustila još jedna autorica Putopisa, Vesna Raić. I dalje ne mogu vjerovati da je nikad više neću vidjeti, čuti njen smijeh. Poznavala sam je cijeli život i budućnost će mi biti osiromašena bez nje, njene komunikativnosti, velike borbenosti u svim životnim okolnostima. Mnogima je bila uzor i primjer. Izgleda da naši novinari stvarno žive najkraće, tako nas je prošle godine napustio i Davor Stipanić koji je isto tako dugo radio osim kao vodič i kao novinar.

Putovala je mnogo, a za Putopise napisala Siciliju i Izrael. Objavila sam par recepata koje me naučila, jer je u kuhanju, kao i u ručnim radovima, bila majstor. Primjer su Sicilijanski arancini i Francuski ćevap.

Stvarno je imala zlatne ruke. Znala je plesti, vesti, šiti… Zadnje čime se bavila je tkanje, imala je pravi tkalački stan i na njemu izrađivala unikatne šalove. Poklonila je nekoliko komada našoj djeci. Krasna uspomena.

Crkva Svetog groba
Crkva Svetog groba

Njeno poznavanje jezika, kao i brzo učenje su bili nevjerojatni.

Ona je bila jedina osoba za koju sam čula da je prohodala od 7 mjeseci. Nekako se previše žurila u životu, pa nas je tako prerano napustila i to izvan svoje domovine.

U mislima smo s tobom i jako ćeš nam nedostajati, draga Vesna. Praznina koju ostavljaš za sobom je ogromna 🙁 Mirno spavaj, mila moja.

Please follow and like us:
Scroll to Top