Završetak putopisa “Dunavska tura”

Kad bi bajkeri vozili brzinom kojom objavljujem njihove putopise, mogli bi skoro prešetati ovu dunavsku turu 🙂

U trećem nastavku opisuju  5., 6. i 7. dan svog putovanja. Odnosi se na prolaz kroz Rumunjsku, skitanje po Temišvaru i preporuku odlaska na doručak u Pub Yugo. Pokušalii su izvoljevati razne tipove kajgane, ali ih je konobarica “sasjekla” primjedbom gdje su došli i što trebaju jesti na tom mjestu. Poslušali su njenu preporuku i bili oduševljeni. Na koncu je doručak ispao obilan ručak.

Temišvar je mjesto koje nam je upravo autor Darko približio kad smo objavili njegovu Rumunjsku. Izgleda kako stvarno uživa u toj većini nas nepoznatoj zemlji, jer veoma često ga put nanese upravo u tom smjeru.

“Timis regija po kojoj i Temišvar nosi ime, opredjeljujuće je bilo i za lokalnu, a veliku pivnicu. Restoran u sklopu pivnice odličan. Hrana vrhunska. Recimo, kako i dolikuje takvoj lokaciji. Pivo se pije iz litarskih krigli. Što reče netko, kao da smo došli u teretanu, a ne na večeru 🙂 …

Nakon Temišvara su svratili u Srpsku Crnju, mjesto u kome su bili lijepo dočekani od strane bajkerskih drugara i njihovih boljih polovina. Usput su posjetili i muzej pjesnika Đure Jakšića, jer domaćini cijene svoju tradiciju i kulturu.

“…Družeći se s ovim divnim ljudima shvatio sam iz njihove priče koliko vole i poštuju svoju tradiciju i sa koliko ljubavi govore o svom kraju. Onako, sjedeći i razmišljajući, prođe mi misao kako će ovakvih susreta biti još!…”

Na kraju putopisa Darko zaključuje:

“Bilo je to predivnih 7 dana. Prešli smo oko 1800 km. Obišli 7 zemalja. Dobro, ni oni kišni dani i kilometri se ne pamte po lošem. Jednostavno, kako to nađoh kod mog druga Dejana Tasića: “Life is not about waiting for the storm to pass. It’s about learning to ride in the rain!” Potpisujem. Ova dobra ekipa se dobro provela, lijepo provozala, družila, obišla nekoliko interesantnih gradova, ostvarila jedan od svojih snova, a to je provozati Dunavsku turu i već planira neka nova putovanja i ciljeve.”

Krenite sa čitanjem i razgledanjem slika naših putnika:

Bajkerska dunavska tura – 5. – do 7. dana

 

 

 

 

 

Please follow and like us:
Scroll to Top