Kazahstan za napredne – početak serijala

Obično svoje serijale putovanja zovem ‘za početnike’, no o Kazahstanu mogu jedino pisati ‘za napredne’, stoga bez ljutnje ako nemate nikakvog pojma o zemlji,  a ja vas ne uvodim polako nego odmah u glavu. Kada živiš u nekoj zemlji, prestaneš gledati očima putnika i nemaš izbora nego se furati na lokalca. Stoga dobrodošli u ‘Kazahstan za napredne’, prvi serijal u kojem ću pokušati dočarati dio životnih iskustava koji su obilježili moj boravak u toj zemlji.U prosjeku prva asocijacija na Kazahstan je Borat. Ako ne znate tko je to, blago vama, jer to je upravo i najgora moguća asocijacija – nema nikakve veze sa zemljom….”

Dragi čitatelji i putopisci,

Dobili smo pravo na ekskluzivu Voyagerovog serijala iz Kazahstana 🙂 Naime, na svojim blogovima je objavljivao samo slike dok je tamo živio, a odlučio se da nam dvogodišnji život u toj zagonetnoj zemlji prezentira na Putopisima u deset nastavaka.

Borat - karikatura
Borat – karikatura

Kad sam prije skoro 4 godine dobila čestitku od njega za Novu godinu gdje je napisao da odlazi na pečalbu u tu ogromnu bivšu sovjetsku republiku, mislila sam da se šali. Ali nije bilo tako. Čovjek je stvarno bio tamo, radio tamo i uklopio se među ljude, prihvatio njihov način života, izlazio s njima, partijao s njima, smrzavao se s njima 😉 , išao na izlete i još posjetio mnoge zanimljive države u blizini. Njih smo većinom već objavili (Uzbekistan,  Turkmenistan, te  Indiju),  ali sami život u Kazahstanu je tek sad došao na red. Voyager je jedan je od rijetkih Hrvata koji je živio tamo. Velika nam je čast posjedovati tako nešto među putopisima, svojevrstan dnevnik.

PUTOPIS – Kazahstan za napredne – Kakve veze ima Borat s Kazahstanom?

Please follow and like us:
Scroll to Top