Apr 222012
 

“Rano jutro u Moskvi. Hladno je. Ljudi užurbano hodaju velikom željezničkom stanicom (u Moskvi ih ima nekoliko). Gužva. Izlazimo na ulicu. Još jedan radni dan. Ulice su prepune ljudi. Red za taxi je dugačak desetak metara.

Ulazimo u “čuveni” moskovski Metro.

Kako još uvijek nemamo rezervaciju za vlak do Pekinga, odlazimo u Intourist. Rezervaciju dobivamo bez problema i to besplatno. Vlak za Peking kreće 9.05. u 5 minuta iza ponoći. Pred nama su tri dana u Moskvi. Uzimamo sobu u hotelu “Metropol” u samom središtu grada, u blizini Crvenog trga. Sobu smo platili svega 26 rublja za noć. Ne izgleda suviše dobro, ali to i nije bitno. Moglo se dogoditi da je uopće ne dobijemo. Iako imamo diplomatske vize za SSSR, to njima ništa ne znači, jer moramo imati posebnu potvrdu o trodnevnom boravku u Moskvi koju daje moskovska milicija…”

Tkalčići su  na svom jednoipolmjesečnom putovanju iz 1986. koje je krenulo iz Hrvatske, pa sve  do Kine stigli u  Moskvu.

Leteći labudovi

Leteći labudovi

PUTOPIS MOSKVA

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: